1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Crumble z truskawkami i rabarbarem

Crumble z truskawkami i rabarbarem

Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Crumble to inaczej owoce zapiekane pod kruszonką. Przepis jest łatwy oraz przyjemny w przygotowaniu. Zapewniam, że nie raz do niego wrócicie, dzięki idealnemu zrównoważeniu kwaskowatości rabarbaru oraz słodyczy truskawek. Smacznego! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Rabarbar umyj i obierz ze skóry, pokrój na 1 cm kawałki. Truskawki oczyś z szypułek, te większe pokrój na kawałki. Rabarbar zasyp cukrem i cukrem wanilinowym, ułóż na dnie foremek, na górę wyłóż truskawki.

  • Krok 2

    Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, kawałki masła wyrabiaj palcami na kruszonkę, na koniec dodaj płatki owsiane. Kruszonką przykryj owoce.

  • Krok 3

    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz około 25 minut.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej