Crumble z truskawkami i rabarbarem

Crumble to inaczej owoce zapiekane pod kruszonką. Przepis jest łatwy oraz przyjemny w przygotowaniu. Zapewniam, że nie raz do niego wrócicie, dzięki idealnemu zrównoważeniu kwaskowatości rabarbaru oraz słodyczy truskawek. Smacznego! :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Rabarbar umyj i obierz ze skóry, pokrój na 1 cm kawałki. Truskawki oczyś z szypułek, te większe pokrój na kawałki. Rabarbar zasyp cukrem i cukrem wanilinowym, ułóż na dnie foremek, na górę wyłóż truskawki.
-
Krok 2
Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, kawałki masła wyrabiaj palcami na kruszonkę, na koniec dodaj płatki owsiane. Kruszonką przykryj owoce.
-
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz około 25 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze