Desery

Crumble z truskawkami i rabarbarem

Crumble z truskawkami i rabarbarem

  • 00:30
  • 10
  • Łatwy
00:30
10
Łatwy

Crumble to inaczej owoce zapiekane pod kruszonką. Przepis jest łatwy oraz przyjemny w przygotowaniu. Zapewniam, że nie raz do niego wrócicie, dzięki idealnemu zrównoważeniu kwaskowatości rabarbaru oraz słodyczy truskawek. Smacznego! :)

Składniki

Składniki:
  • 400 g rabarbaru pociętego na kawałki
  • 400 g truskawek
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 60 g cukru
Kruszonka:
  • 80 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 50 g masła
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • Z przepisu wyjdzie 10 porcji / kokilek
Składniki
Składniki:
  • 400 g rabarbaru pociętego na kawałki
  • 400 g truskawek
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 60 g cukru
Kruszonka:
  • 80 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 1 Cukier wanilinowy Dr. Oetkera
  • 50 g masła
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • Z przepisu wyjdzie 10 porcji / kokilek
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery

Wszystkiego słodkiego
01:30
4
Łatwy
Tropikalny deser
Wszystkiego słodkiego
00:15
1
Łatwy
Freakshake
Wszystkiego słodkiego
04:00
5
Łatwy
Granita malinowa
Wszystkiego słodkiego
00:30
2
Łatwy
Wiśnie w żelu