1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez laktozy
  4. Pudding z tapioki z mango

Pudding z tapioki z mango

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Kokosowo-migdałowy pudding z tapioki z mango to deser, który polecam na letnie dni. To bardzo lekka i smaczna propozycja. Zamiast cukru użyłam ksylitolu, dlatego deser spotka się z uznaniem także osób dbających o linię 😊 Bogaty aromat dodaje deserowi soczyste mango.  Na koniec warto udekorować pudding limonką i świeżymi listkami mięty. Wygląda dobrze? Zapewniam, że smakuje jeszcze lepiej 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Do garnka wlej mleko kokosowe, mleko migdałowe, sok z limonki i wsyp ksylitol. Całość wymieszaj.

    Przygotowane składniki: mleko kokosowe, mleko migdałowe, sok z limonki i ksylitol. Wszystko w osobnych miseczkach.
  • Krok 2

    Wsyp kulki tapioki do garnka i cały czas mieszając podgrzewaj na średnim ogniu, do momentu, aż kuleczki staną się przezroczyste. Może to potrwać około 20 minut.

    Kulki tapioki w miseczce.  W garnku na palniku mleko kokosowe z mlekiem migdałowym, sokiem z limonki i ksylitolem.
  • Krok 3

    Pokrój mango na małe kawałki. Połowę przełóż do pojemniczków, w których będziesz podawać pudding.

    Pokrojone mango w kostkę na białej desce.
  • Krok 4

    Przelej ciepły pudding do pojemników. Dodaj pozostałe kawałki mango i udekoruj limonką i listkami mięty.

    Pudding z tapioki z mango w szklanych pojemnikach. Obok świeże listki mięty i pokrojona limonka.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej