Desery

Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

  • 00:25
  • 6
  • Średni
00:25
6
Średni

Fondant czekoladowy to propozycja deseru, który robi wrażenie. Przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis, który zawsze wychodzi pyszny! Czekoladowe ciasto oraz płynny środek sprawiają, że moi goście za każdym razem są zachwyceni. Do dekoracji polecam dodać malinę i gotowe 😊 Pamiętajcie, że deser należy podawać ciepły, inaczej nie będzie efektu wypływającej czekolady. Zapraszam do wypróbowania!

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.

Składniki

Fondant:
  • 100 g czekolady 70% lub 80%
  • 100 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 60 g mąki pszennej
Dodatkowo:
  • masło
  • kakao do oprószenia foremek

Pamiętaj, że fondanty są najlepsze bezpośrednio po upieczeniu. 

Składniki
Fondant:
  • 100 g czekolady 70% lub 80%
  • 100 g masła
  • 60 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 60 g mąki pszennej
Dodatkowo:
  • masło
  • kakao do oprószenia foremek
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery