1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
4.94/5 16 ocen

Fondant czekoladowy 馃崼 to propozycja deseru, który robi wra偶enie. Przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis, który zawsze wychodzi pyszny! Czekoladowe ciasto oraz p艂ynny 艣rodek sprawiaj膮, 偶e moi go艣cie za ka偶dym razem s膮 zachwyceni. Do dekoracji polecam doda膰 malin臋 i gotowe 馃槉 Pami臋tajcie, 偶e deser nale偶y podawa膰 ciep艂y, inaczej nie b臋dzie efektu wyp艂ywaj膮cej czekolady. Zapraszam do wypróbowania!

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艢redni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie fondanta czekoladowego:

  • Krok 1

    6 foremek wysmaruj mas艂em, a nast臋pnie dok艂adnie oprósz kakao. Piekarnik nagrzej do 205°C.

    Opr贸szone kakao foremki silikonowe.
  • Foremki do budyniu z dwiema pokrywkami

    Zestaw 6 pastelowych foremek, kt贸re idealnie sprawdz膮 si臋 do deser贸w. Ka偶da posiada dwa wieczka 鈥 jedno chroni zawarto艣膰 foremki przed wysychaniem i zapachami z zewn膮trz, a drugie u艂atwia wyj臋cie deseru. Hit zw艂aszcza do przygotowania lod贸w czy letnich deser贸w na s艂oneczne dni!

  • Krok 2

    Czekolad臋 z mas艂em rozpu艣膰 w mikrofalówce lub w k膮pieli wodnej.

    Rozpuszczone mas艂o z czekolad膮 w miseczce.
  • Krok 3

    Wymieszaj cukier puder z jajkami i ekstraktem waniliowym.

    Ekstrakt waniliowy Dr. Oetkera i cukier puder oraz jajka w miseczkach.
  • Krok 4

    Do masy jajecznej dodaj rozpuszczon膮 czekolad臋.

    Rozpuszczona czekolada z mas艂em oraz masa jajeczna w miskach.
  • Krok 5

    Dok艂adnie wymieszaj.

    Wymieszana masa jajeczna z rozpuszczon膮 czekolad膮 w misce.
  • Krok 6

    Wsyp m膮k臋 i dok艂adnie wymieszaj za pomoc膮 rózgi kuchennej.

    M膮k膮 i masa czekoladowa w miseczkach.
  • Krok 7

    Prze艂ó偶 mas臋 czekoladow膮 do foremek. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8 minut. Upieczone fondanty wyjmij z piekarnika. Odstaw na 2 minuty, a nast臋pnie wy艂ó偶 na talerzyk.

    6 foremek opr贸szonych kakao i nape艂nionych mas膮 czekoladow膮.

Pami臋taj, 偶e fondanty s膮 najlepsze bezpo艣rednio po upieczeniu. 

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/fondant-czekoladowy

Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej