1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Wegańskie
  4. Wegański pudding karmelowy z czekoladą

Wegański pudding karmelowy z czekoladą

Wegański pudding karmelowy z czekoladą podany w niskich szklaneczkach - Wszystkiego Słodkiego
Wegański pudding karmelowy z czekoladą podany w niskich szklaneczkach - Wszystkiego Słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Dziś mam dla Ciebie przepis na pyszny wegański pudding karmelowy z czekoladą. 😍 Pudding to deser kojarzony głównie z krajami anglosaskimi. Przygotowując go w wersji wegańskiej na bazie mleka kokosowego i migdałowego, otrzymasz naturalne i pożywne śniadanie lub podwieczorek. Cukier kokosowy nadaje temu deserowi przyjemnego, karmelowego smaku.

Chcesz, aby deser wyglądał efektownie? Wystudzony pudding udekoruj mlekiem kokosowym, posiekaną gorzką czekoladą i słodkimi daktylami! 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie puddingu karmelowego z czekoladą:

  • Krok 1

    Połowę mleczka kokosowego przełóż do garnka. Dodaj cukier kokosowy i sól. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 12-15 minut.

    Mleczko kokosowe w rondelku na płycie kuchenki, obok miseczka z cukrem kokosowym i łyżeczka z solą
  • Krok 2

    Skrobię kukurydzianą rozmieszaj z napojem migdałowym i ekstraktem z wanilii.

    Karmel kokosowy w garnku na kuchence dwupalnikowej do zabudowy Bosch. Obok ekstrakt z wanilią Dr. Oetkera, skrobia kukurydziana i napój migdałowy
  • Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker

    Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów. Dzięki płynnej konsystencji ekstrakt z wanilii z nasionkami dokładnie rozprowadza się w wypiekach, oddając im swój intensywny aromat.

    Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
  • Krok 3

    Do garnka dodaj pozostałą część mleczka kokosowego oraz rozmieszaną skrobię.

    Rozmieszana z napojem migdałowym skrobia oraz garnek ze składnikami do puddingu wegańskiego
  • Krok 4

    Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do uzyskania budyniowej konsystencji.

    Pudding karmelowy w garnku przygotowany na kuchence dwupalnikowej firmy Bosch.
  • Krok 5

    Pudding przelej do miseczek i odstaw do wystudzenia.

    Wegański pudding karmelowy w szklanych miseczkach.
  • Krok 6

    Deser udekoruj mleczkiem kokosowym, pokrojoną gorzką czekoladą i daktylami.

    Dekorowanie wegańskiego puddingu karmelowego mleczkiem kokosowym, posiekaną czekoladą i suszonymi daktylami
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/weganskie/weganski-pudding-karmelowy-z-czekolada

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej