Wegańskie

Wegański pudding karmelowy z czekoladą

Wegański pudding karmelowy z czekoladą

  • 00:30
  • 3
  • Łatwy
00:30
3
Łatwy

Pudding to deser, kojarzony głównie z krajami anglosaskimi. Przygotowując go w wersji wegańskiej na bazie mleka kokosowego i migdałowego otrzymasz naturalne i pożywne śniadanie lub podwieczorek! Cukier kokosowy nadaje temu deserowi przyjemny, karmelowy smak.

Chcesz aby deser wyglądał efektownie? Wystudzony pudding udekoruj mlekiem kokosowym, posiekaną gorzką czekoladą i słodkimi daktylami! 😊

Składniki

Wegański pudding:
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 3 łyżeczki mleka kokosowego
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • 30 g pokrojonych daktyli
Składniki
Wegański pudding:
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 30 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 20 g skrobi kukurydzianej
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 3 łyżeczki mleka kokosowego
  • 20 g gorzkiej czekolady
  • 30 g pokrojonych daktyli
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie

00:10
1
Łatwy
Przyprawa korzenna