Wegański pudding karmelowy z czekoladą
Dziś mam dla Ciebie przepis na pyszny wegański pudding karmelowy z czekoladą. 😍 Pudding to deser kojarzony głównie z krajami anglosaskimi. Przygotowując go w wersji wegańskiej na bazie mleka kokosowego i migdałowego, otrzymasz naturalne i pożywne śniadanie lub podwieczorek. Cukier kokosowy nadaje temu deserowi przyjemnego, karmelowego smaku.
Chcesz, aby deser wyglądał efektownie? Wystudzony pudding udekoruj mlekiem kokosowym, posiekaną gorzką czekoladą i słodkimi daktylami! 😊
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie puddingu karmelowego z czekoladą:
-
Krok 1
Połowę mleczka kokosowego przełóż do garnka. Dodaj cukier kokosowy i sól. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 12-15 minut.
-
Krok 2
Skrobię kukurydzianą rozmieszaj z napojem migdałowym i ekstraktem z wanilii.
-
Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker
Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów. Dzięki płynnej konsystencji ekstrakt z wanilii z nasionkami dokładnie rozprowadza się w wypiekach, oddając im swój intensywny aromat.
-
Krok 3
Do garnka dodaj pozostałą część mleczka kokosowego oraz rozmieszaną skrobię.
-
Krok 4
Podgrzewaj, cały czas mieszając, aż do uzyskania budyniowej konsystencji.
-
Krok 5
Pudding przelej do miseczek i odstaw do wystudzenia.
-
Krok 6
Deser udekoruj mleczkiem kokosowym, pokrojoną gorzką czekoladą i daktylami.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/weganskie/weganski-pudding-karmelowy-z-czekolada |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze