1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Panna Cotta z leśnym sosem i owocami ogrodowymi

Panna Cotta z leśnym sosem i owocami ogrodowymi

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Panna cotta z sosem owocowym i owocami ogrodowymi to klasyka deserów prosto z Włoch. Dodaj ulubiony sos, garść świeżych owoców i ciesz się pysznym deserem w słodkie popołudnie.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Żelatynę umieść w niewielkim naczyniu, zalej zimną wodą i odstaw na 5 minut do napęcznienia.

  • Krok 2

    Do rondelka wlej mleko i śmietankę i dodaj cukier. Rondelek ustaw na średniej mocy palnika. Zawartość mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru, a następnie doprowadź do zagotowania. Po zagotowaniu natychmiast zdejmij z palnika, dodaj napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia.

  • Krok 3

    Gotową mieszankę wystudź i następnie schłodź do uzyskania żelowej konsystencji (wstaw rondelek do naczynia z zimną wodą, przyspieszy to studzenie).

  • Krok 4

    Przed porcjowaniem całość zamieszaj, a następnie przelej do małych słoiczków (możesz również nalać do małych szklaneczek czy miseczek). Przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki do stężenia. Gotową panna cottę podawaj z owocowym sosem np. malinowym i świeżymi owocami.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej