1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Naleśniki wegańskie

Naleśniki wegańskie

Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Czy naleśniki bez jajek mogą się udać? Oczywiście, że TAK! Jeżeli akurat naszła Was ochota na śniadanie „na słodko”, wypróbujcie mój sprawdzony przepis na szybkie naleśniki wegańskie. Do tego szczypta ekstraktu z wanilii Bourbon i voila! Naleśniki możecie podać np. z wegańskim kremem czekoladowo-orzechowym.🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania naleśników wegańskich:

  • Krok 1

    Rozpuść olej kokosowy, lekko przestudź i połącz z mąką pszenną, solą, napojem sojowym, wodą i ekstraktem z wanilii.

    Olej kokosowy, mąka pszenna, napój sojowy i woda w osobnych miseczkach. Obok opakowanie ekstraktu waniliowego dr. oetkera oraz sól na łyżeczce.
  • Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker

    Wanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, kompotów. Dzięki płynnej konsystencji ekstrakt z wanilii z nasionkami dokładnie rozprowadza się w wypiekach, oddając im swój intensywny aromat.

  • Krok 2

    Dobrze zblenduj, przykryj folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.

    Ciasto na naleśniki wegańskie w misce.
  • Krok 3

    Rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i posmaruj nim patelnię.

    Olej kokosowy w miseczce i rozgrzany na patelni. Obok ciasto naleśnikowe w misce z chochlą.
  • Krok 4

    Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Gdy będą już lekko zrumienione, obróć je na drugą stronę.

    Smażenie naleśnika wegańskiego na patelni.
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/nalesniki-weganskie

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej