1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Naleśniki wegańskie

Naleśniki wegańskie

Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Czy naleśniki bez jajek mogą się udać? Oczywiście, że TAK! Jeżeli akurat naszła Was ochota na śniadanie w wydaniu „na słodko”, wypróbujcie mój sprawdzony przepis na szybkie naleśniki wegańskie! Do tego szczypta ekstraktu z wanilii Bourbon i voila! Wypróbujcie go z wegańskim kremem czekoladowo-orzechowym 🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sposób przygotowania naleśników wegańskich:

  • Krok 1

    Rozpuść olej kokosowy i połącz razem z mąką pszenną, solą, mlekiem sojowym, wodą i ekstraktem z wanilii.

    Olej kokosowy, mąka pszenna, sól, mleko sojowe i woda w osobnych miseczkach. Obok ekstrakt waniliowy.
  • Krok 2

    Dobrze zblenduj, przykryj folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.

    Ciasto naleśnikowe w misce.
  • Krok 3

    Rozgrzej odrobinę oleju kokosowego i posmaruj nim patelnię.

    Olej kokosowy w miseczce i rozgrzany na patelni. Obok ciasto naleśnikowe w miseczce.
  • Krok 4

    Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki. Gdy będą już lekko zrumienione, obróć je na drugą stronę.

    Smażenie naleśnika na patelni.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej