Pancakes bez jajek z malinami



Żadna amerykańska rodzina nie wyobraża sobie wspólnego śniadania bez klasycznych pancakes, jakże innych niż nasze tradycyjne cieniutkie naleśniki! Przypieczone na złoto pancakes są od nich mniejsze i grubsze, zaś przy każdym kęsie delektujemy się ich delikatną i sprężystą fakturą.
Moje pancakes przygotujesz w wersji wegańskiej bez dodatku jajek. Dodatkowo dodałam do nich świeże maliny! Spróbuj! 🥞
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie Pancakes bez jajek (wegańskie):
-
Krok 1
Wymieszaj razem suche składniki: mąkę pszenną, proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier kokosowy i cukier z wanilią.
-
Cukier z Wanilią Bourbon od Dr. Oetkera
Wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie. Nadaje wypiekom i deserom intensywnego smaku i aromatu, a dzięki drobnej konsystencji łatwo się łączy z płynnymi i suchymi składnikami ciasta. jedna porcja wystarczy nawet na 250 - 300 gram mąki.
-
Krok 2
Olej rzepakowy wymieszaj z napojem sojowym, a następne wymieszaj dokładnie z suchymi składnikami. Możesz to zrobić za pomocą blendera. Przykryj ciasto folią spożywczą i odstaw na około 30 minut.
-
Krok 3
Rozgrzej patelnię (ja nie dodawałam już oleju). Pamiętaj, że sporą część tłuszczu masz już w cieście.
-
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię wylewaj małe porcje ciasta i układaj cząstki malin. Gdy pojawią się bąble odwróc pancakes na drugą stronę. Dla mnie najlepsze są z syropem klonowym.
Porada:
Pancakes moż zrobić też z innymi drobnymi owocami lub postawić na klasykę. Usmażyć je bez owoców i polać przed podaniem syropem klonowym.🥞
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry-nalesniki-placki/pancakes-bez-jajek-z-malinami-weganskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze