Gofry wegańskie



Przepis ten choć o klasyce, jest nieco niekonwencjonalny, ponieważ skierowany do poszukiwaczy vege alternatyw.🌿 Zatem jeśli odżywiasz się roślinnie, wegańskie gofry z bitą kokosową śmietanką i owocami to coś dla Ciebie. Do ich przygotowania nie potrzebujesz mleka i jaj, zaś nieodłączną bitą śmietanę, stworzysz na bazie mleczka kokosowego i dodatku aromatycznej, a przede wszystkim ekologicznej pasty waniliowej Taylor & Colledge.
Aby kokosowa śmietanka wyglądała perfekcyjnie, do jej nałożenia na gofra użyj rękawa cukierniczego. Smacznego!🧇
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta na gofry:
-
Krok 1
Przygotuj wszystkie składniki: mąkę pszenną, mąkę z ciecierzycy, napój sojowy, olej rzepakowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, ekstrakt z wanilii i zmielone siemię lniane.
-
Krok 2
Składniki przełóż do dużej miski i dobrze zblenduj.
-
Krok 3
Rozgrzaną gofrownicę wysmaruj olejem.
-
Krok 4
Nakładaj porcje ciasta na gofrownicę i smaż przez kilka minut do zrumienienia.
-
Krok 5
Ja smażyłam gofry przez 6-7 minut. Z podanej proporcji wyszło mi 12 sztuk.
Śmietanka kokosowa:
-
Krok 6
Ze schłodzonego mleka kokosowego zbierz śmietankę kokosową i przełóż ją do miski. Ubij razem z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki wmieszaj ekstrakt z wanilii.
-
Krok 7
Ubitą śmietankę kokosową przełóż do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy.
-
Marta poleca
Tylka, która będzie przydatna w każdym domu! Do dekoracji tortów, cupcake czy gofrów. 🧁
-
Krok 8
Udekoruj śmietanką gofry, dodaj ulubione owoce i oprósz cukrem pudrem.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/gofry/gofry-weganskie |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze