Lżejsze/zdrowsze

Wegański chlebek bananowy

Wegański chlebek bananowy

  • 01:10
  • 12
  • Łatwy
01:10
12
Łatwy

Mając pod ręką trzy baaaardzo dojrzałe banany skusiłam się na przygotowanie wegańskiej wersji BANANA BREAD.🍌 Po niespełna godzinie cieszyłam się już smakiem lekko wilgotnego i pysznie bananowego chlebka. Kolejny plus? Sprawdzi się świetnie jako podstawa śniadania na przykład z masłem orzechowym lub jako deser dla całej rodziny!

Składniki

Mokre składniki:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 dojrzałe banany (250 g)
  • 60 ml oleju rzepakowego
Suche składniki:
  • 350 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 10 g (1,5 łyżeczki) Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 20 g zmielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 50 g czekolady gorzkiej (posiekanej)
  • 1 banan

Pamiętaj, że chlebek bananowy to ciasto, które świetnie nadaje się do mrożenia! 🙂

Składniki
Mokre składniki:
  • 200 ml napoju sojowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 dojrzałe banany (250 g)
  • 60 ml oleju rzepakowego
Suche składniki:
  • 350 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 10 g (1,5 łyżeczki) Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 70 g Cukru kokosowego Dr. Oetkera
  • 20 g zmielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 50 g czekolady gorzkiej (posiekanej)
  • 1 banan
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze