1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Batoniki żurawinowe

Batoniki żurawinowe

Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Przepis na batoniki z suszonymi owocami, przygotowany na bazie miodu. Łatwe do wykonania, doskonałe jako przekąska między posiłkami. Spróbuj!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Przygotuj formę 23 x 27 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 190°C.

  • Krok 2

    Wymieszaj ze sobą płatki, orzechy, żurawinę, morele i sezam.

  • Krok 3

    Masło, cukier, cukier z wanilią i miód umieść w rondelku i ustaw na średniej mocy palnika. Doprowadź do zagotowania i gotuj około 5 minut do zgęstnienia.

  • Krok 4

    Powstały sos połącz dokładnie z mieszanką owoców, płatków i sezamu. Przełóż do formy i nieco dociśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut do lekkiego zezłocenia.

  • Krok 5

    Po upieczeniu wystudź i pokrój ostrym nożem na batoniki.

  • Krok 6

    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub stopniowo w mikrofali, udekoruj nią batoniki.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lzejsze-zdrowsze/batoniki-zurawinowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej