Lżejsze/zdrowsze

Ciasto z cukrem kokosowym i syropem grejpfrutowym z różą

Ciasto z cukrem kokosowym i syropem grejpfrutowym z różą

  • 01:30
  • 10
  • Łatwy
01:30
10
Łatwy

Ciasto z cukrem kokosowym i syropem grejpfrutowym z różą to bezkonkurencyjne ciasto na lato. Lubię eksperymentować ze smakami, dlatego syrop do ciasta przygotowałam łącząc agawę, sok z grejpfruta, limonki oraz wodę różaną. Wyszło obłędnie. 😻  Wyjątkowy wygląd uzyskacie dodając świeże kwiaty i plastry soczystej limonki.

Składniki

Ciasto:
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g mąki pełnoziarnistej
  • 7 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 7 g Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 80 g Cukru kokosowego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 300 ml maślanki
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense Dr. Oetkera
  • 150 g rozpuszczonego masła
  • starta skórka z 1 limonki
Syrop:
  • 150 ml syropu z agawy
  • 150 ml soku z grejpfruta
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 łyżka wody różanej
Składniki
Ciasto:
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g mąki pełnoziarnistej
  • 7 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 7 g Sody oczyszczonej Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 80 g Cukru kokosowego z Indonezji Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 300 ml maślanki
  • 1 łyżeczka Pasty waniliowej Intense Dr. Oetkera
  • 150 g rozpuszczonego masła
  • starta skórka z 1 limonki
Syrop:
  • 150 ml syropu z agawy
  • 150 ml soku z grejpfruta
  • sok z 1/2 limonki
  • 1 łyżka wody różanej
Zobacz ten przepis na ws.pl
Lżejsze/zdrowsze ->

Przepisy z kategorii Lżejsze/zdrowsze