1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Czekoladowe miniserniczki z kremem śmietanowym

Czekoladowe miniserniczki z kremem śmietanowym

Miniserniczki czekoladowe z kremem śmietanowym w niebieskich papilotkach, udekorowane Perełkami cukrowymi Dr. Oetkera - Wszystkiego Słodkiego
Miniserniczki czekoladowe z kremem śmietanowym w niebieskich papilotkach, udekorowane Perełkami cukrowymi Dr. Oetkera - Wszystkiego Słodkiego
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Czekoladowe miniserniczki upieczone w papilotkach to świetna propozycja np. na przyjęcie urodzinowe dla dzieci. Takie małe deserki prezentują się uroczo. 🎂

Szybki spód do serniczków przygotujesz z pomielonych ciastek. Masa serowa wzbogacona kremem czekoladowym (np. Nutellą) po prostu rozpływa się w ustach, a wierzch zdobi krem śmietankowy i kolorowa posypka. Możesz zaprosić najmłodszych do ozdabiania wypieków. 😊


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie spodu na miniserniczki czekoladowe:

  • Krok 1

    Piekarnik rozgrzej do 160°C. W malakserze pokrusz ciasteczka na „piasek”, dodaj kakao, sól i roztopione masło. Wymieszaj do momentu połączenia się składników.

  • Krok 2

    Foremkę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami. Łyżką nakładaj równomiernie pokruszone ciasteczka, lekko podociskaj i wyrównaj. Spody do serniczków wstaw na 12 minut do piekarnika, żeby się podpiekły.

  • Może się przydać

    Forma do muffinek od Dr. Oetkera jest idealna na 12 sztuk babeczek. Pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu ciasta. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego dajemy 5 lat gwarancji!

Masa serowa:

  • Krok 3

    W międzyczasie czasie twaróg utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Cały czas miksując, stopniowo dodawaj jajka i śmietanę. Mąkę i krem czekoladowy dodaj pod koniec miksowania. Miksuj jeszcze chwilę, do momentu połączenia się składników.

  • Krok 4

    Na podpieczone spody wylej masę serową i wstaw na 30 minut do piekarnika. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie włóż na 3 godziny do lodówki (można także na całą noc).

Krem śmietanowy:

  • Krok 5

    Kiedy serniczki będą już schłodzone, przygotuj krem śmietanowy. Schłodzoną śmietankę przelej do miski, a cukier puder wymieszaj w drugiej miseczce ze Śmietan-fixem, a następnie dodaj do śmietanki. Wszystko razem ubij do uzyskania kremowej konsystencji.

    Krem przełóż do worka cukierniczego i udekoruj nim serniczki. Wierzch deserków posyp kolorowymi perełkami.

  • Natalia poleca

    Szeroki wybór worków cukierniczych o różnych rozmiarach znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego. :)

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/czekoladowe-miniserniczki-z-kremem-smietanowym

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej