Ciasta bez pieczenia

Sernik kokosowy z nerkowców z musem truskawkowym

Sernik kokosowy z nerkowców z musem truskawkowym

  • 06:00
  • 15
  • Łatwy
06:00
15
Łatwy

Sernik kokosowy z nerkowców z musem truskawkowym to moja propozycja na umilenie sobie popołudnia. Sernik jest bezglutenowy i bezlaktozowy. Spód zrobiłam z daktyli, migdałów i wiórków kokosowych a kokosową masę z nerkowców dopełnia mus ze świeżych, słodkich truskawek.

Składniki

Spód:
  • 100 g daktyli
  • 100 g migdałów (zmielonych)
  • 80 g wiórków kokosowych
Masa kokosowa z nerkowców:
  • 2 puszki mleka kokosowego (400g)
  • 400 g orzechów nerkowca
  • Sok z ½ cytryny
  • 60 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 płaskie łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Mus truskawkowy:
  • 500 g truskawek
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Składniki
Spód:
  • 100 g daktyli
  • 100 g migdałów (zmielonych)
  • 80 g wiórków kokosowych
Masa kokosowa z nerkowców:
  • 2 puszki mleka kokosowego (400g)
  • 400 g orzechów nerkowca
  • Sok z ½ cytryny
  • 60 g cukru
  • 2 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 płaskie łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Mus truskawkowy:
  • 500 g truskawek
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki Żelatyny Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta bez pieczenia ->

Przepisy z kategorii Ciasta bez pieczenia