Torty

Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy

Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy

  • 04:00
  • 10
  • Średni
04:00
10
Średni

Musowy torcik czekoladowo-pomarańczowy to bardzo elegancki deser. W smaku dominuje czekolada jednak mimo tego torcik jest lekki, a dzięki musowi pomarańczowemu także orzeźwiający. Będzie hitem każdego przyjęcia. Polecam!

Składniki

Biszkopt czekoladowy:
  • 3 jajka
  • 60 g cukru
  • szczypta soli
  • 3 żółtka
  • 20 g Ciemnego kakao
Galaretka:
  • 4 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 400 ml soku pomarańczowego
Mus czekoladowo-pomarańczowy:
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalny pomarańcza z Brazylii Dr. Oetkera
Polewa:
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 ml śmietanki 30%
Dodatkowo:
  • 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Składniki
Biszkopt czekoladowy:
  • 3 jajka
  • 60 g cukru
  • szczypta soli
  • 3 żółtka
  • 20 g Ciemnego kakao
Galaretka:
  • 4 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 400 ml soku pomarańczowego
Mus czekoladowo-pomarańczowy:
  • 2 listki Żelatyny w listkach Dr. Oetkera
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalny pomarańcza z Brazylii Dr. Oetkera
Polewa:
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 ml śmietanki 30%
Dodatkowo:
  • 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty

Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Beza kokosowa