Torty

Torcik makowy z masą budyniową

Torcik makowy z masą budyniową

  • 05:00
  • 12
  • Średni
05:00
12
Średni

Delikatny, kremowy i aromatyczny torcik makowy z masą budyniową, będzie świetnym świątecznym przysmakiem. Jest tak dobry, że zniknie w mgnieniu oka. Polecam :)

Składniki

Ciasto:
  • 200 g maku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1-2 łyżeczki Ekstraktu migdałowego Dr. Oetkera
  • 5 jajek (osobno żółtka i białka)
  • 200 g cukru pudru
Do przełożenia:
  • 400 g dżemu z czerwonej porzeczki
  • 10 g żelatyny z opakowania Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • 50 ml zimnej wody (5 łyżek)
Krem:
  • 375 ml mleka
  • 1 opakowanie Budyniu waniliowego Dr. Oetkera
  • 1 żółtko
  • 150 g masła
  • 300 g masy kajmakowej z puszki
  • 50 ml ajerkoniaku
Dekoracje:
  • 1 opakowanie Boże Narodzenie dekoracje z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto:
  • 200 g maku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1-2 łyżeczki Ekstraktu migdałowego Dr. Oetkera
  • 5 jajek (osobno żółtka i białka)
  • 200 g cukru pudru
Do przełożenia:
  • 400 g dżemu z czerwonej porzeczki
  • 10 g żelatyny z opakowania Żelatyny 20 g Dr. Oetkera
  • 50 ml zimnej wody (5 łyżek)
Krem:
  • 375 ml mleka
  • 1 opakowanie Budyniu waniliowego Dr. Oetkera
  • 1 żółtko
  • 150 g masła
  • 300 g masy kajmakowej z puszki
  • 50 ml ajerkoniaku
Dekoracje:
  • 1 opakowanie Boże Narodzenie dekoracje z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty