Wegańskie

Tofurnik (sernik z tofu) ze śliwkami

Tofurnik (sernik z tofu) ze śliwkami

  • 01:30
  • 12
  • Średni
01:30
12
Średni

Tofurnik to klasyka w kuchni wegańskiej lub dla osób nietolerujących laktozy. Przygotowałam dla Was, jesienną wariację ze śliwkami! Co jak co, ale to połączenie jest absolutnie GENIALNE! Słodko-kwaśna śliwka z masą z tofu tworzy prawdziwe NIEBO W GĘBIE! Koniecznie wypróbuj mój przepis na roślinny sernik ze śliwkami! 🥧

Składniki

Spód z herbatników:
  • 300 g herbatników bez masła i mleka
  • 180 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Masa tofurnikowa:
  • 700 g tofu
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • Ekstrakt z wanilii Dr. Oetkera
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 130 g cukru
  • 2 Budynie waniliowe Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia
  • 150 ml napoju sojowego
Dodatkowo:
  • 8 śliwek
Składniki
Spód z herbatników:
  • 300 g herbatników bez masła i mleka
  • 180 g rozpuszczonego oleju kokosowego
Masa tofurnikowa:
  • 700 g tofu
  • sok i skórka z 1 cytryny
  • Ekstrakt z wanilii Dr. Oetkera
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 130 g cukru
  • 2 Budynie waniliowe Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia
  • 150 ml napoju sojowego
Dodatkowo:
  • 8 śliwek
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie