1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Czekoladowe
  4. Wegański mus czekoladowy z tofu

Wegański mus czekoladowy z tofu

wegański czekoladowy mus z tofu podany z ubitą śmietanką kokosową
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pyszny mocno czekoladowy deser bez laktozy i jajek. To możliwe! Czekoladowy mus z tofu jest bardzo prosty w przygotowaniu i składa się z zaledwie kilku skladników. Bazą są czekolada, daktyle i tofu 😍 Gotowy deser możesz podać z ubitą śmietanką kokosową z dodatkiem wanilii lub ze świeżymi owocami. 🍓


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Wegański mus czekoladowy:

  • Krok 1

    Daktyle zalej wrzątkiem i pozostaw na około pół godziny do napęcznienia. Następnie odlej wodę.

    Daktyle zalane wrzątkiem w miseczce.
  • Krok 2

    Czekoladę rozpuść. Tofu przełóż do pojemnika malaksera. Dodaj do niego odsączone daktyle i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Ciemne kakao Dr. Oetker, daktyle, rozpuszczona czekolada i rozkruszone tofu w miseczkach. Obok blender ręczny firmy Bosch.
  • Krok 3

    Dodaj rozpuszczoną czekoladę oraz kakao i ponownie zmiksuj.

    W pojemniku malaksera daktyle z tofu. Obok kakao w miseczce.
  • Krok 4

    Przełóż deser do szklanek i wstaw do lodówki na około 2 godziny.

    Czekoladowy mus z tofu w szklankach.
  • Krok 5

    Przed podaniem ubij śmietankę kokosową z ziarenkami wanilii i z dodatkiem ksylitolu. posyp wiórkami z czekolady.

    Czekoladowy mus z tofu w szklankach, a obok ubita śmietanka kokosowa.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej