Sypana szarlotka wegańska - Przepis | Wszystkiego Słodkiego
Wegańskie

Sypana szarlotka wegańska

Sypana szarlotka wegańska

  • 01:30
  • 12
  • Łatwy
01:30
12
Łatwy

Szarlotka sypana to fantastyczny pomysł na szybki deser, jeśli akurat nie masz zbyt wiele czasu na godziny spędzane przy ubijaniu i wyrabianiu ciasta! Bywa nazywana jabłecznikiem z kaszy manny.🍏 Tutaj bez jajek i nabiału!

Składniki

Składniki:
  • 100 g mąki pszennej
  • 180 g cukru
  • 150 g kaszy manny
  • 10 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1500 g jabłek
  • 50 g oleju kokosowego
  • 50 g płatków migdałów

Moje jabłka nie były zbyt kwaśne, więc wymieszałam je z sokiem z jednej cytryny.

Składniki
Składniki:
  • 100 g mąki pszennej
  • 180 g cukru
  • 150 g kaszy manny
  • 10 g Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1500 g jabłek
  • 50 g oleju kokosowego
  • 50 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Wegańskie ->

Przepisy z kategorii Wegańskie