Szybkie pierniczki
Łatwe, szybkie i pyszne pierniczki. Korzenne ciasteczka, którym ciężko się oprzeć! Są miękkie już po upieczeniu więc możesz je przygotować tuż przed Świętami. Idealne pierniczki do dekorowania!
Zastanawiasz się w jaki sposób udekorować swoje pierniczki? Zerknij do naszych porad!
✔️ Jak udekorować pierniczki posypką?
✔️ Jak udekorować pierniczki masą cukrową?
✔️ Lukier królewski - jak go przygotować?
✔️ Zobacz jak udekorować pierniczki renifery, pierniczki aniołki, pierniczki ludziki
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta na pierniczki:
-
Krok 1
Suche składniki wymieszaj ze sobą.
Dodaj jajka, rozpuszczone masło i miód. Całość zagnieć na jednolite ciasto.
-
Krok 2
Ciasto zawiń w folię spożywcza i odstaw do lodówki na 30-40 minut do schłodzenia.
-
Krok 3
W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Przygotuj dwie blachy z wyposażenia piekarnika i wyłóż je papierem do pieczenia.
-
Krok 4
Schłodzone ciasto podziel na 4 części. Rozwałkuj po kolei każdą część ciasta na grubość około 4 mm, wycinaj z niej pierniczki i układaj na blasze. W zależności od wielkości foremki z ciasta wyjdzie około 50-70 pierniczków.
-
Krok 5
Blachę z pierniczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 8-10 minut.
Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pierniczki/szybkie-pierniczki |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze