1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Pierniczki
  4. Szybkie pierniczki

Szybkie pierniczki

szybkie pierniczki serduszka na talerzyku ze wstążeczką - wszystkiego słodkiego
szybkie pierniczki serduszka na talerzyku ze wstążeczką - wszystkiego słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Łatwe, szybkie i pyszne pierniczki. Korzenne ciasteczka, którym ciężko się oprzeć! Są miękkie już po upieczeniu więc możesz je przygotować tuż przed Świętami. Idealne pierniczki do dekorowania! 

Zastanawiasz się w jaki sposób udekorować swoje pierniczki? Zerknij do naszych porad!

✔️ Jak udekorować pierniczki posypką?

✔️ Jak udekorować pierniczki masą cukrową?

✔️ Lukier królewski - jak go przygotować?

✔️ Zobacz jak udekorować pierniczki renifery, pierniczki aniołki, pierniczki ludziki

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasta na pierniczki:

  • Krok 1

    Suche składniki wymieszaj ze sobą.

    Dodaj jajka, rozpuszczone masło i miód. Całość zagnieć na jednolite ciasto.

  • Krok 2

    Ciasto zawiń w folię spożywcza i odstaw do lodówki na 30-40 minut do schłodzenia.

  • Krok 3

    W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Przygotuj dwie blachy z wyposażenia piekarnika i wyłóż je papierem do pieczenia.

  • Krok 4

    Schłodzone ciasto podziel na 4 części. Rozwałkuj po kolei każdą część ciasta na grubość około 4 mm, wycinaj z niej pierniczki i układaj na blasze. W zależności od wielkości foremki z ciasta wyjdzie około 50-70 pierniczków.

  • Krok 5

    Blachę z pierniczkami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 8-10 minut.

    Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/pierniczki/szybkie-pierniczki

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej