Ciasto brzoskwiniowe z karmelową kruszonką z orzechami - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Ciasto brzoskwiniowe z karmelową kruszonką z orzechami

Ciasto brzoskwiniowe z karmelową kruszonką z orzechami

  • 02:00
  • 16
  • Łatwy
02:00
16
Łatwy

Ciasto brzoskwiniowe z karmelową kruszonką z orzechami jest deserem, którym będę żegnała jesień. Jest to wyjątkowe ciasto, ponieważ kruszonkę przygotowałam z dodatkiem orzechów włoskich i brązowego cukru – koniecznie wypróbujcie! Jestem przekonana, że tak jak ja staniecie się fanami takiej kruszonki. :) Ciasto jest przyjemnie owocowe i zdecydowanie zapowiada nadchodzącą jesień. Gwarantuję, że cały dom będzie pięknie pachniał pieczoną brzoskwinią i orzechami!

Składniki

Kruszonka:
  • 50 g orzechów włoskich
  • 175 g mąki pszennej
  • 100 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 110 g zimnego masła
Ciasto:
  • 3 brzoskwinie
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 Cukier z wanilią Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 375 g mąki pszennej
  • 250 ml maślanki
  • 100 g rozpuszczonego masła
Składniki
Kruszonka:
  • 50 g orzechów włoskich
  • 175 g mąki pszennej
  • 100 g brązowego cukru
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera
  • 110 g zimnego masła
Ciasto:
  • 3 brzoskwinie
  • 2 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 Cukier z wanilią Dr. Oetkera
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 375 g mąki pszennej
  • 250 ml maślanki
  • 100 g rozpuszczonego masła
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
01:00
20
Średni
Sękacz na blaszce