Torty

Tort kokosowy z białą czekoladą

Tort kokosowy z białą czekoladą

  • 02:00
  • 10
  • Średni
02:00
10
Średni

Niektóre desery zasługują na miano iście niebiańskich. Do tego zaszczytnego grona należy bez dwóch zdań tort kokosowy z białą czekoladą. Puszysty, lekko wilgotny biszkopt, przekładany gęstym śnieżnobiałym kremem, który dosłownie rozpływa się w ustach. Przygotowując go na spotkanie w rodzinnym gronie wywołasz u wszystkich gości prawdziwy zachwyt!

 

 

Składniki

Ciasto:
  • 200 g masła
  • 100 g białej czekolady
  • 1 Cukier kokosowy Dr. Oetkera
  • 125 ml wody
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki Pasty waniliowej Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 100 g tartych migdałów
Krem:
  • 100 g białej czekolady
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • mała szczypta soli
  • 1 łyżka cukru pudru
Poncz:
  • 50 ml likieru kokosowego
  • 50 ml wody
Składniki
Ciasto:
  • 200 g masła
  • 100 g białej czekolady
  • 1 Cukier kokosowy Dr. Oetkera
  • 125 ml wody
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki Pasty waniliowej Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 100 g tartych migdałów
Krem:
  • 100 g białej czekolady
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • mała szczypta soli
  • 1 łyżka cukru pudru
Poncz:
  • 50 ml likieru kokosowego
  • 50 ml wody
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty

Wszystkiego słodkiego
02:30
24
Średni
Tort na baby shower
Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Mini torcik owocowy