Babki i ciasta ucierane

Babeczki z jagodami

Babeczki z jagodami

  • 00:50
  • 12
  • Średni
00:50
12
Średni

Babeczki z jagodami. W lasach jest już pełno jagód, więc korzystam i dorzucam ich garść do wyjątkowych muffinek. Dzisiejszy przepis ma w sobie specjalny składnik – masę marcepanową! Nietypowe są również foremki, bo posłużyły mi za nie kubki! Na pewno zaskoczycie swoich gości podając im słodkości w takiej formie.

Składniki

Ciasto:
  • 100 g masy marcepanowej
  • 150 g masła
  • 140 g cukru pudru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • Szczypta soli
  • 300 g jagód
Dodatkowo:
  • 6 kubków o pojemności 300 ml
  • Masło i mąka do wysypania kubków

* Pamietaj aby do pieczenia wybrać kubki ceramiczne.

Składniki
Ciasto:
  • 100 g masy marcepanowej
  • 150 g masła
  • 140 g cukru pudru
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
  • 3 jajka
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • Szczypta soli
  • 300 g jagód
Dodatkowo:
  • 6 kubków o pojemności 300 ml
  • Masło i mąka do wysypania kubków
Zobacz ten przepis na ws.pl
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
01:30
16
Łatwy
Babka zebra
Wszystkiego słodkiego
00:50
12
Średni
Babeczki z jagodami