1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Gruszki pieczone z wanilią

Gruszki pieczone z wanilią

Gruszki pieczone z wanilią
Gruszki pieczone z wanilią
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Zapiekane gruszki 🍐 z wanilią to idealny pomysł na jesienne dni 🍂 To prosty, ale jednocześnie elegancki deser, który pięknie prezentuje się na talerzu. Połączenie soczystych owoców i aromatycznej wanilii z włoskimi orzechami stanowi idealną kompozycję w chłodne wieczory.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie pieczonych gruszek:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180˚C. Naczynie do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Gruszki przekrój na pół i posmaruj sokiem z cytryny. Wydrąż gniazda nasienne. Ułóż owoce w naczyniu do zapiekania.

  • Krok 3

    Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół, delikatnie rozchyl i wydłub czarne ziarenka. W małej miseczce wymieszaj syrop klonowy z sokiem z cytryny i wanilią. Powstałą miksturą polej gruszki.

  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku

    Laska wanilii z Wysp Pacyfiku to zdecydowanie królowa przypraw. Aromat, który dzięki niej uzyskacie jest niepowtarzalny i przeniesie każde, nawet najprostsze ciasto na inny poziom słodkiego wtajemniczenia. Owocowo-kwiatowa nuta idealnie podkreśli smak Twoich deserów!

    Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
  • Krok 4

    Orzechy włoskie lekko posiekaj i posyp nimi gruszki. Włóż naczynie do piekarnika i piecz przez 15 minut, aż owoce będą miękkie.

     

     

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/gruszki-pieczone-z-wanilia

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej