Szarlotki i ciasta z jabłkami

Szarlotka migdałowa z bezą

Szarlotka migdałowa z bezą

  • 02:30
  • 12
  • Łatwy
02:30
12
Łatwy

Szarlotka migdałowa z bezą to nasz wspólny eksperyment. Uwielbiamy szarlotki pod każdą postacią, Marta zaproponowała, aby zamiast tradycyjnego ciasta, przygotować spód bezglutenowy. Duża ilość migdałów powoduje, że zapach i smak ciasta jest po prostu niebiański! Zapraszamy do wypróbowania. <3

Składniki

Ciasto:
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 80 g mąki kokosowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • szczypta soli
  • 120 g cukru
  • 2 żółtka
  • 50 g oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 1,5 kg jabłek
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • sok z ½ cytryny
Beza:
  • 3 białka
  • 120 g cukru
  • 1/2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr.Oetkera
  • 20 g płatków migdałów
Składniki
Ciasto:
  • 150 g zmielonych migdałów
  • 80 g mąki kokosowej
  • 50 g mąki jaglanej
  • szczypta soli
  • 120 g cukru
  • 2 żółtka
  • 50 g oleju kokosowego
Nadzienie:
  • 1,5 kg jabłek
  • 1 łyżeczka Cynamonu mielonego Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • sok z ½ cytryny
Beza:
  • 3 białka
  • 120 g cukru
  • 1/2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr.Oetkera
  • 20 g płatków migdałów
Zobacz ten przepis na ws.pl
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami

Wszystkiego słodkiego
02:00
24
Łatwy
Alpejska szarlotka