1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe do kawy - Wszystkiego Słodkiego
ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe do kawy - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Słodkości na diecie bezglutenowej - czy to możliwe? Oczywiście! Przetestuj szybki przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. 🍪🍪 Jego sekretem jest idealna proporcja trzech smakowitych składników - masła orzechowego, kakao i czekolady. Uprzedzając pytania o czekoladę - wybierz tę, którą lubisz najbardziej, mleczną lub gorzką. 😍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie ciasteczek czekoladowo-orzechowych:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

    blacha z wyposażenia piekarnika wyłożona papierem do pieczenia
  • Krok 2

    Czekoladę pokrój na małe kawałki.

    posiekana gorzka czekolada na drewnianej deseczce
  • Krok 3

    Masło orzechowe wymieszaj z cukrem, jajkiem oraz cukrem z wanilią. 

    masło orzechowe w miseczce, obok na blacie kuchennym jajko, rózga kuchenna oraz opakowanie cukru z wanilią bez glutenu od dr. oetkera
  • Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker

    Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu. ❤️

    Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
  • Krok 4

    Następnie dodaj kakao wymieszane z sodą. Wymieszaj całość łyżką. Jeśli masa będzie zbita, dodaj mleko i ponownie wymieszaj

    mało orzechowe wymieszane z jajkiem i cukrem w misce z rózgą kuchenną, obok miseczka z kakao i sodą oczyszczoną
  • Krok 5

    Na koniec dodaj kawałki czekolady (kilka zostaw do dekoracji ciesteczek) i wmieszaj je do masy.

    masa kakaowo-orzechowa na bezglutenowe ciasteczka w misce z dodanymi kawałkami czekolady i łyżką
  • Krok 6

    Z ciasta formuj kulki i układaj je na blasze, lekko spłaszczając. Na wierzchu powciskaj pozostałe kawałki czekolady.

    bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe przed pieczeniem na blaszce
  • Krok 7

    Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 13-15 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

    upieczone ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe na blaszce
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/ciasteczka-bezglutenowe-czekoladowo-orzechowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej