Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe
Słodkości na diecie bezglutenowej - czy to możliwe? Oczywiście! Przetestuj szybki przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. 🍪🍪 Jego sekretem jest idealna proporcja trzech smakowitych składników - masła orzechowego, kakao i czekolady. Uprzedzając pytania o czekoladę - wybierz tę, którą lubisz najbardziej, mleczną lub gorzką. 😍
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasteczek czekoladowo-orzechowych:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Czekoladę pokrój na małe kawałki.
-
Krok 3
Masło orzechowe wymieszaj z cukrem, jajkiem oraz cukrem z wanilią.
-
Cukier z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetker
Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim deserom i wypiekom niepowtarzalnego aromatu! Produkt nie zawiera glutenu. ❤️
-
Krok 4
Następnie dodaj kakao wymieszane z sodą. Wymieszaj całość łyżką. Jeśli masa będzie zbita, dodaj mleko i ponownie wymieszaj
-
Krok 5
Na koniec dodaj kawałki czekolady (kilka zostaw do dekoracji ciesteczek) i wmieszaj je do masy.
-
Krok 6
Z ciasta formuj kulki i układaj je na blasze, lekko spłaszczając. Na wierzchu powciskaj pozostałe kawałki czekolady.
-
Krok 7
Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 13-15 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/ciasteczka-bezglutenowe-czekoladowo-orzechowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze