Bez glutenu

Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

  • 00:30
  • 12
  • Łatwy
00:30
12
Łatwy

Słodkości na diecie bezglutenowej- czy to możliwe? Oczywiście! Przetestuj szybki przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. Jego sekretem jest idealna proporcja trzech smakowitych składników- masła orzechowego, kakao i czekolady. Uprzedzając pytania- wybierz tę, którą lubisz najbardziej! Mleczną lub gorzką!

Składniki

Składniki:
  • 80 g czekolady gorzkiej 64% lub mlecznej
  • 300 g masła orzechowego
  • 1 jajko rozmiar L
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g cukru
  • 20 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 50 ml dowolnego mleka (opcjonalnie)
Składniki
Składniki:
  • 80 g czekolady gorzkiej 64% lub mlecznej
  • 300 g masła orzechowego
  • 1 jajko rozmiar L
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Bourbon bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 g cukru
  • 20 g Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • ½ łyżeczki Sody Dr. Oetkera
  • 50 ml dowolnego mleka (opcjonalnie)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
01:00
Średni
Krokant