Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

Słodkości na diecie bezglutenowej- czy to możliwe? Oczywiście! Przetestuj szybki przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. Jego sekretem jest idealna proporcja trzech smakowitych składników- masła orzechowego, kakao i czekolady. Uprzedzając pytania- wybierz tę, którą lubisz najbardziej! Mleczną lub gorzką!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C , blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Czekoladę pokrój na małe kawałki.
-
Krok 3
Masło orzechowe wymieszaj z jajkiem, cukrem z wanilią i cukrem.
-
Krok 4
Następnie dodaj kakao wymieszane z sodą. Wymieszaj całość łyżką. Jeśli masa będzie zbita dodaj mleko i wymieszaj
-
Krok 5
Na koniec dodaj kawałki czekolady (kilka zostaw do dekoracji na wierzch), wmieszaj do masy.
-
Krok 6
Z ciasta formuj kulki i układaj je na blasze lekko spłaszczając, wciskaj na wierzch kawałki czekolady.
-
Krok 7
Wstaw do piekarnika i piecz ok 13-15 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze