1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

Ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe

ciasteczka bezglutenowe czekoladowo-orzechowe do kawy
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Słodkości na diecie bezglutenowej- czy to możliwe? Oczywiście! Przetestuj szybki przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. Jego sekretem jest idealna proporcja trzech smakowitych składników- masła orzechowego, kakao i czekolady. Uprzedzając pytania- wybierz tę, którą lubisz najbardziej! Mleczną lub gorzką!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C , blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

    blacha do pieczenia
  • Krok 2

    Czekoladę pokrój na małe kawałki.

    posiekana gorzka czekolada
  • Krok 3

    Masło orzechowe wymieszaj z jajkiem, cukrem z wanilią i cukrem. 

  • Krok 4

    Następnie dodaj kakao wymieszane z sodą. Wymieszaj całość łyżką. Jeśli masa będzie zbita dodaj mleko i wymieszaj

    mało orzechowe, kakao, soda
  • Krok 5

    Na koniec dodaj kawałki czekolady (kilka zostaw do dekoracji na wierzch), wmieszaj do masy.

    ciasto kakaowo-orzechowe, kawałki czekolady
  • Krok 6

    Z ciasta formuj kulki i układaj je na blasze lekko spłaszczając, wciskaj na wierzch kawałki czekolady.

    ciasteczka czekoladowo-orzechowe przed pieczeniem
  • Krok 7

    Wstaw do piekarnika i piecz ok 13-15 minut. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.

    ciasteczka czekoladowo-orzechowe po upieczeniu

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej