Bez glutenu

Szarlotka bezglutenowa

Szarlotka bezglutenowa

  • 02:00
  • 16
  • Łatwy
02:00
16
Łatwy

Ciepłą szarlotką jesień się zaczyna. Choć możesz przygotować ją o każdej porze roku to właśnie w momencie gdy liście na drzewach zmieniają kolor na złocisty, wieczory stają się coraz dłuższe, a sezon na świeże, polskie jabłka jest w pełni, smakuje ona najlepiej. Nie musisz szukać miksera, wystarczy duża miska i… Twoje dłonie! 😊 Już w momencie prażenia jabłek w całej kuchni roznosi się słodki zapach popołudniowej przyjemności! Mmmm… 😊

Składniki

Ciasto:
  • 150 g mąki migdałowej lub mielonych migdałów
  • 150 g mielonych płatków owsianych błyskawicznych bez glutenu
  • 100 g skrobii ziemniaczanej
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g zimnego masła
  • 2 jajka rozmiar L
  • szczypta soli
Prażone jabłka:
  • 2 kg jabłek
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 Cukier z wanilią Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 ml wody
Składniki
Ciasto:
  • 150 g mąki migdałowej lub mielonych migdałów
  • 150 g mielonych płatków owsianych błyskawicznych bez glutenu
  • 100 g skrobii ziemniaczanej
  • 100 g cukru pudru
  • 200 g zimnego masła
  • 2 jajka rozmiar L
  • szczypta soli
Prażone jabłka:
  • 2 kg jabłek
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 Cukier z wanilią Bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 ml wody
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu