Ciasto migdałowe z malinami

Ciasto migdałowe z malinami. Bardzo proste do wykonania, wyjątkowo pyszne ciasto bez glutenu. Delikatny migdałowy smak podkreślony słodkimi malinami. Spróbuj!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasto migdałowe:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 170˚C. Formę o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).
-
Krok 2
Do miski wsyp mielone migdały, cukier, cukier z wanilią, sól, skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i wymieszaj.
-
Krok 3
Dodaj jajka, masło i zmiksuj do połączenia składników.
-
Krok 4
Ciasto wyłóż do formy, wetknij w nie połowę porcji malin. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 50 min. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze