Bez glutenu

Ciasto migdałowe z malinami

migdałowe ciasto z malinami oprószone cukrem pudrem bez glutenu

Ciasto migdałowe z malinami

  • 01:00
  • 10
  • Łatwy
01:00
10
Łatwy

Ciasto migdałowe z malinami. Bardzo proste do wykonania, wyjątkowo pyszne ciasto bez glutenu. Delikatny migdałowy smak podkreślony słodkimi malinami. Spróbuj!

Składniki

Składniki:
  • 150 g mielonych migdałów
  • 150 g cukru
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta skórka otarta z 1/2 cytryny
  • 1 łyzeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 120 g miękkiego masła
  • 150 g malin
  • cukier puder do oprószenia
Wskazówki

Ciasto migdałowe z malinami

Krok 1

Piekarnik nagrzej do temperatury 170˚C. Formę o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).

Krok 2

Do miski wsyp mielone migdały, cukier, cukier z wanilią, sól, skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj jajka, masło i zmiksuj do połączenia składników.

Krok 4

Ciasto wyłóż do formy, wetknij w nie połowę porcji malin. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 50 min. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.

Składniki
Składniki:
  • 150 g mielonych migdałów
  • 150 g cukru
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • szczypta skórka otarta z 1/2 cytryny
  • 1 łyzeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 120 g miękkiego masła
  • 150 g malin
  • cukier puder do oprószenia
Może się przydać
Zobacz więcej
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu