1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Ciasto migdałowe z malinami

Ciasto migdałowe z malinami

Dr. Oetker  - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Ciasto migdałowe z malinami. Bardzo proste do wykonania, wyjątkowo pyszne ciasto bez glutenu. Delikatny migdałowy smak podkreślony słodkimi malinami. Spróbuj!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto migdałowe:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170˚C. Formę o średnicy 20cm wyłóż papierem do pieczenia (tylko dno).

  • Krok 2

    Do miski wsyp mielone migdały, cukier, cukier z wanilią, sól, skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i wymieszaj.

  • Krok 3

    Dodaj jajka, masło i zmiksuj do połączenia składników.

  • Krok 4

    Ciasto wyłóż do formy, wetknij w nie połowę porcji malin. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 50 min. Po upieczeniu wystudź. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj malinami.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej