Pudding ryżowy z karmelizowanymi śliwkami - Przepis
Bez glutenu

Pudding ryżowy z karmelizowanymi śliwkami

Pudding ryżowy z karmelizowanymi śliwkami

  • 00:25
  • 4
  • Łatwy
00:25
4
Łatwy

Szukasz pomysłów na pyszne śniadanie bez pieczywa? Wypróbuj przepisu na pudding ryżowy z karmelizowanymi śliwkami. Wybierz swój ulubiony rodzaj mleka i ciesz się słodkim, pożywnym posiłkiem!

Składniki

Pudding:
  • 1 l mleka 3,2% bez laktozy
  • 150 g białego ryżu (do risotto)
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 40 g masła bez laktozy
Karmelizowane śliwki:
  • 600 g śliwek węgierek
  • 100 g cukru
  • ¼ łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 2-3 łyżki wody (opcjonalnie)
Składniki
Pudding:
  • 1 l mleka 3,2% bez laktozy
  • 150 g białego ryżu (do risotto)
  • 2 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki Cukru z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 40 g masła bez laktozy
Karmelizowane śliwki:
  • 600 g śliwek węgierek
  • 100 g cukru
  • ¼ łyżeczki Cynamonu Dr. Oetkera
  • 2-3 łyżki wody (opcjonalnie)
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Dr. Oetker poleca
01:40
12
Średni
Makowiec bezglutenowy
00:10
1
Łatwy
Przyprawa korzenna
Wszystkiego słodkiego
01:00
Średni
Krokant