Babki i ciasta ucierane

Ciasto migdałowo-pomarańczowe

Ciasto migdałowo-pomarańczowe

  • 03:00
  • 12
  • Łatwy
03:00
12
Łatwy

Ciasto migdałowo-pomarańczowe to doskonała propozycja dla wielbicieli umiarkowanie słodkich deserów. Zapraszamy Was gorąco do przepisu w którym krok po kroku przedstawiamy jak przygotować to pyszne ciacho. :) Co ważne, przepis ten został stworzony także z myślą o wszystkich bezglutenowcach! :) Nie możemy doczekać się odzewu jak Wam smakowało! Piszcie i wysyłajcie zdjęcia, a my tymczasem wracamy do kuchni pracować nad kolejną, słodką niespodzianką! :)

Składniki

Ciasto:
  • 7 jajek
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 1 pomarańcza
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 ml oleju
Syrop pomarańczowy:
  • 120 g cukru
  • sok z 1 pomarańczy
Do dekoracji:
  • 50 g posiekanych pistacji
  • kilka kwiatów bzu
Składniki
Ciasto:
  • 7 jajek
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetkera
  • 1 pomarańcza
  • 200 g zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia bez glutenu Dr. Oetkera
  • 50 ml oleju
Syrop pomarańczowy:
  • 120 g cukru
  • sok z 1 pomarańczy
Do dekoracji:
  • 50 g posiekanych pistacji
  • kilka kwiatów bzu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane