1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Trufle z cieciorki

Trufle z cieciorki

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Trufle z cieciorki to zdrowa przekąska, która z pewnością Wam posmakuje i doda mnóstwo energii! Mięciutkie, kakaowe, z dodatkiem malin, suszonych śliwek i gorzkiej czekolady – są naprawdę bardzo smaczne i wyjątkowo łatwe do wykonania! Kuleczki skrywają sporą ilość białka – są sycące i zaspokoją Waszą potrzebę na słodkie! Do przygotowania potrzebujecie zaledwie kilku składników i wolnych dłoni do lepienia. ;)
Polecam wypróbować!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Trufle:

  • Krok 1

    Ciecierzycę odsącz. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Masę przełóż do lodówki na minimum godzinę

    ciecierzyca, olej kokosowy, miód, ciemne kakao, suszone śliwki w miseczkach, blender
  • Krok 2

    Ze schłodzonej masy uformuj ok. 25 kuleczek.

    trufle na papierze do pieczenia, miska z masą truflową

Do dekoracji:

  • Krok 3

    Każdą polej rozpuszczoną gorzką czekoladą i posyp liofilizowanymi malinami. Trufle pozostaw w lodówce do stężenia czekolady.

    trufle na papierze do pieczenia, liofilizowane maliny i rozpuszczona gorzka czekolada w miseczkach

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej