1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Szybkie ciasteczka orzechowe

Szybkie ciasteczka orzechowe

Dr. Oetker  - zdj臋cie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Szybkie ciasteczka orzechowe bez glutenu. Proste i pyszne, sprawd藕 jak 艂atwo je przygotowa膰.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasteczka orzechowe bez glutenu:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C, blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Mielone orzechy, mas艂o orzechowe, cukier z wanili膮, cukier puder, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.

  • Krok 3

    Ma艂膮 艂y偶eczk膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia. Mo偶esz rozp艂aszczy膰 je widelcem aby zrobi膰 kratk臋. Na wierzch wciscij orzeszki.

  • Krok 4

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 12-15 min.


Oce艅 przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczeg贸lny dzie艅
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej