Szybkie ciasteczka orzechowe


Szybkie ciasteczka orzechowe bez glutenu. Proste i pyszne, sprawd藕 jak 艂atwo je przygotowa膰.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Ciasteczka orzechowe bez glutenu:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180藲C, blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Mielone orzechy, mas艂o orzechowe, cukier z wanili膮, cukier puder, jajko i sól zmiksuj na jednolite ciasto.
-
Krok 3
Ma艂膮 艂y偶eczk膮 do lodów formuj kuleczki i uk艂adaj je na papierze do pieczenia. Mo偶esz rozp艂aszczy膰 je widelcem aby zrobi膰 kratk臋. Na wierzch wciscij orzeszki.
-
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 12-15 min.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze