Bez glutenu

Waniliowo-cytrynowa panna cotta na twarogu

Waniliowo-cytrynowa panna cotta na twarogu

  • 02:10
  • 4
  • Łatwy
02:10
4
Łatwy

Kto nie zna Panna Cotty? Ten pyszny, włoski deser przygotowywany jest w oryginalnym przepisie tylko na bazie śmietanki kremówki. My go lekko zmodyfikowaliśmy i dodaliśmy również twaróg i galaretkę. Wystarczy zaledwie 10 minut w kuchni, schłodzenie, dekoracja i gotowe! Wieczór za znajomymi, rodzinny obiad, a może romantyczne popołudnie? Bezglutenowa Panna Cotta sprosta nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.

 

 

Składniki

  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Galaretka cytrynowa bez glutenu Dr. Otkera
  • 250 g twarogu mielonego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • Skórka otarta z połowy cytryny
  • Masło do wysmarowania miseczek
  • Sos owocowy i owoce (do dekoracji)
Składniki
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 Cukier z wanilią bez glutenu Dr. Oetkera
  • 1 Galaretka cytrynowa bez glutenu Dr. Otkera
  • 250 g twarogu mielonego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • Skórka otarta z połowy cytryny
  • Masło do wysmarowania miseczek
  • Sos owocowy i owoce (do dekoracji)
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bez glutenu ->

Przepisy z kategorii Bez glutenu

Wszystkiego słodkiego
00:30
25
Średni
Sezamki z owocami