1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Waniliowo-cytrynowa panna cotta na twarogu

Waniliowo-cytrynowa panna cotta na twarogu

Waniliowo cytrynowa panna cotta z sosem i jagodamina twarogu podana z sosem owocowym i świeżymi owocami podana na deserowym talerzyku
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Kto nie zna Panna Cotty? Ten pyszny, włoski deser przygotowywany jest w oryginalnym przepisie tylko na bazie śmietanki kremówki. My go lekko zmodyfikowaliśmy i dodaliśmy również twaróg i galaretkę. Wystarczy zaledwie 10 minut w kuchni, schłodzenie, dekoracja i gotowe! Wieczór za znajomymi, rodzinny obiad, a może romantyczne popołudnie? Bezglutenowa Panna Cotta sprosta nawet najbardziej wymagającym podniebieniom.

 

 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Panna cotta:

  • Krok 1

    Śmietankę z cukrem i cukrem waniliowym zagotuj, zdejmij z palnika.

  • Krok 2

    Do gorącej śmietanki wsyp galaretkę, mieszaj aż się rozpuści. Następnie dodaj twaróg, miód i skórkę cytrynową, zmiksuj na jednolitą masę.

  • Krok 3

    Miseczki posmaruj cienko masłem. Przelej masę do miseczek i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

  • Krok 4

    Miseczki z gotowym deserem zanurz na chwilę w ciepłej wodzie, tak by woda nie dostała się do deseru i obracając miseczkę nad talerzykiem wyjmij deser.

    Podawaj z owocowym sosem i owocami.

     


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej