1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bez glutenu
  4. Waniliowy sorbet z mango

Waniliowy sorbet z mango

Dr. Oetker  - zdj─Öcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Dla wszystkich fanów mango oraz dla tych co potrzebuj─ů zdrowego orze┼║wienia. Wystarczy 10 minut przygotowania, sch┼éodzenie i mo┼╝emy cz─Östowa─ç domowników pysznym sorbetem. Na dodatek nie zawiera glutenu!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sorbet:

  • Krok 1

    Cukier puder rozpu┼Ť─ç we wrz─ůtku, ostud┼║.

  • Krok 2

    Mango, obierz, pokrój, umie┼Ť─ç w blenderze. Dodaj  cukier z wanili─ů, syrop klonowy ,sok z cytryny i blenduj do uzyskania g┼éadkiej konsystencji. Dodaj rozpuszczony cukier i dok┼éadnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Prze┼éó┼╝ mas─Ö do foremek silikonowych na lody ,w┼éó┼╝ patyczki i umie┼Ť─ç w zamra┼╝arce na ok. 4 godziny.

  • Krok 4

    Mo┼╝na mas─Ö prze┼éo┼╝y─ç do innego naczynia wówczas w┼éó┼╝ naczynie do zamra┼╝arki i miksuj co 30 minut przez 2-3 godziny aby nie utworzy┼éy si─Ö kryszta┼éki lodu i sorbet mia┼é w┼éa┼Ťciw─ů konsystencj─Ö do nak┼éadania ┼éy┼╝k─ů do lodów.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej