Waniliowy sorbet z mango
Dla wszystkich fanów mango oraz dla tych, którzy potrzebują zdrowego orzeźwienia 🏖️- waniliowy sorbet z mango!🥭 Wystarczy 10 minut przygotowania, schłodzenie i możemy częstować domowników pysznym sorbetem. Na dodatek nie zawiera glutenu!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie sorbetu z mango:
-
Krok 1
Cukier puder rozpuść we wrzątku, ostudź.
-
Krok 2
Mango obierz, pokrój, umieść w blenderze. Dodaj cukier z wanilią, syrop klonowy oraz sok z cytryny i blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj rozpuszczony cukier i dokładnie wymieszaj.
-
Może się przydać
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
-
Krok 3
Przełóż masę do foremek silikonowych na lody ,włóż patyczki i umieść w zamrażarce na ok. 4 godziny.
-
Krok 4
Można masę przełożyć do innego naczynia wówczas włóż naczynie do zamrażarki i miksuj co 30 minut przez 2-3 godziny aby nie utworzyły się kryształki lodu i sorbet miał właściwą konsystencję do nakładania łyżką do lodów.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bez-glutenu/waniliowy-sorbet-z-mango |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze