Bezy

Beza z kremem dyniowym i pieczonymi śliwkami

Beza z kremem dyniowym i pieczonymi śliwkami

  • 12:00
  • 10
  • Średni
12:00
10
Średni

Beza z kremem dyniowym i pieczonymi śliwkami to połączenie klasycznych, jesiennych smaków i aromatów, ze szczyptą pikantności jaką daje przyprawa Pumpkin Pie. Chrupiąca beza w połączeniu z dyniowym kremem, to przyjemność w czystej postaci! Lekko kwaśne, pieczone śliwki znakomicie kontrastują z resztą – takie słodko-kwaśne połączenia zawsze świetnie się sprawdzają! Nie tylko zrównoważają smaki, ale również je podkreślają.
Dodatek Przyprawy Pumpkin Pie, nadaje deserowi wyjątkowego, jesiennego smaku i aromatu. <3

Składniki

Beza:
  • 6 białek
  • 400 g cukru drobnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Krem:
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 125 g schłodzonego mascarpone
  • 2 płaskie łyżki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki Przyprawy Pumpkin Pie
  • 200 g puree z dyni
Dodatkowo:
  • 600-700 g śliwek węgierek
  • 2 łyżki cukru
Składniki
Beza:
  • 6 białek
  • 400 g cukru drobnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Krem:
  • 250 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 125 g schłodzonego mascarpone
  • 2 płaskie łyżki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki Przyprawy Pumpkin Pie
  • 200 g puree z dyni
Dodatkowo:
  • 600-700 g śliwek węgierek
  • 2 łyżki cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
01:30
10
Średni
Ciepłe lody
Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Bezowe serca
Wszystkiego słodkiego
02:00
60
Łatwy
Mini beziki