Bezy

Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie

Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni
Tort bezowy ze śliwkami w czerwonym winie jest idealną propozycją deseru na wrześniowe przyjęcie. Delikatna, lekka i krucha beza idealnie komponuje się z duszonymi śliwkami o winnym aromacie. Gładkości dodaje ciastu krem na bazie serka mascarpone. Tort bezowy ze śliwkami jest bardzo okazałym ciastem - wykonanie go będzie popisem cukierniczych umiejętności.
Marta

Składniki

Beza:
  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka skrobi
  • szczypta soli
Śliwki w czerwonym winie:
  • 250 g twardych śliwek
  • 50 g brązowego cukru
  • 1 Cukier trzcinowy z cynamonem Dr. Oetkera
  • 50 ml czerwonego wina
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
Krem śmietankowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
Składniki
Beza:
  • 4 białka
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka skrobi
  • szczypta soli
Śliwki w czerwonym winie:
  • 250 g twardych śliwek
  • 50 g brązowego cukru
  • 1 Cukier trzcinowy z cynamonem Dr. Oetkera
  • 50 ml czerwonego wina
  • ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
Krem śmietankowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
02:00
10
Średni
Beza kokosowa
Dr. Oetker poleca
12:00
10
Średni
Pavlova malinowa