Bezy

Bezy z kremem pistacjowym i truskawkami

Bezy z kremem pistacjowym i truskawkami

  • 04:00
  • 4
  • Średni
04:00
4
Średni

Bezy z kremem pistacjowym i truskawkami rozpływają się w ustach, zachwycając swoją niebiańską lekkością. Kto raz spróbował zrobić bezy wie, że są one trochę kapryśne, ale zdecydowanie warte zachodu! Doskonała beza powinna być jednocześnie krucha i delikatna. Przygotowując walentynkowe słodkości stwierdziłam, że zrobię mały eksperyment i zamiast tradycyjnego kremu wyczarowałam krem pistacjowy. Lekko słony krem, kwaśne truskawki i słodka beza to kompozycja idealna. Wprost na dzień zakochanych!  :)

Składniki

Bezy:
  • 2 białka
  • 80 g cukru
Krem pistacjowy:
  • 100 solonych, obranych pistacji
  • 50 g białej czekolady
  • 100 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
Do dekoracji:
  • 4 truskawki
  • kilka posiekanych pistacji
  • Mix dekoracji Biała Fantazja Dr. Oetkera
Składniki
Bezy:
  • 2 białka
  • 80 g cukru
Krem pistacjowy:
  • 100 solonych, obranych pistacji
  • 50 g białej czekolady
  • 100 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
Do dekoracji:
  • 4 truskawki
  • kilka posiekanych pistacji
  • Mix dekoracji Biała Fantazja Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Bezy ->

Przepisy z kategorii Bezy

Wszystkiego słodkiego
12:00
10
Średni
Pavlova Banoffee
Dr. Oetker poleca
12:00
10
Średni
Pavlova malinowa
Wszystkiego słodkiego
03:00
12
Średni
Bezowe serca
Wszystkiego słodkiego
06:00
10
Średni
Letni tort bezowy