1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z masłem orzechowym

Brownie z masłem orzechowym

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Brownie z masłem orzechowym. Wiedziałam, że muszę upiec to ciacho, od chwili gdy połączyłam czekoladę i masło orzechowe w przepisie na ciastka. Czekolada i orzechy to klasyczny duet, niezmiennie doskonały. Nie czekaj, wypróbuj przepis!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Formę o wymiarach 24cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 185°C.

  • Krok 2

    Czekoladę pokrój.

  • Krok 3

    Umieść czekoladę razem z masłem w misce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia, a następnie odstaw do przestudzenia.

  • Krok 4

    Wymieszaj mąkę z kakao.

  • Krok 5

    Do ciepłej czekolady dodaj cukier oraz cukier z wanilią i dokładnie wymieszaj.

  • Krok 6

    Następnie wbij kolejno jajka i zmiksuj.

  • Krok 7

    Do masy czekoladowej dodaj mąkę z kakao i wymieszaj do połączenia składników.

  • Krok 8

    Masę przelej do formy, rozprowadź nierównomiernie masło orzechowe, lekko wymieszaj je widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika, wystudź, a następnie schłódź w lodówce.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej