1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Sernik na mocno czekoladowym spodzie z malinami

Sernik na mocno czekoladowym spodzie z malinami

Teresa  - zdjęcie profilowe
Teresa Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Klasyczne połaczenie smakowe czekolada i maliny, a do tego słodka masa sernikowa! Sernik i brownie w jednym. Zapraszam na kawałeczek pysznego sernikobrownie z malinami   :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto czekoladowe

  • Krok 1

    Blaszkę o wymiarach 23 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. 

  • Krok 2

    Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia. 

  • Krok 3

    Masło z cukrem zmiksuj na gładką masę, dodaj po jednym jajku, miksując po każdym dodaniu. 

  • Krok 4

    Następnie dodaj rozpuszczoną czekoladę, wszystko zmiksuj na gładką masę, po czym dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki.

Masa serowa

  • Krok 5

    W osobnej misce zmiksuj serek, jajka, cukier i cukier wanilinowy. 

  • Krok 6

    Około 3/4 ciasta czekoladowego rozłóż na dnie blachy, a następnie wyłóż masę serową. Resztę ciasta równo rozprowadź na masie. 

  • Krok 7

    Na wierzchu poukładaj maliny (jeżeli masz maliny mrożone, to nie rozmrażaj ich!). Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika na około 60 minut i piecz w temperaturze 175°C. Po wyjęciu z piekarnika, wystudź. Przed podaniem delikatnie posyp cukrem pudrem.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej