Brownie z pomarańczą

Brownie z pomarańczą to sprawdzony sposób na szybkie i pyszne ciasto. Ciasto jest wilgotne i przyjemnie czekoladowe :) Dodatek pomarańczy nadaje mu oryginalnego, cytrusowego smaku.Serdecznie zapraszam po przepis :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C
-
Krok 2
Pomarańczę dokładnie umyj, sparz wrzątkiem skórkę i zetrzyj na tarce.
-
Krok 3
Czekoladę z masłem rozpuść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
-
Krok 4
Do osobnej miski przesiej kakao i mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i cukier wanilinowy oraz skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą z masłem. Następnie wbijaj kolejno jajka i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
-
Krok 5
Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź i wstaw do lodówki do schłodzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze