1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Walentynkowe blondies

Walentynkowe blondies

walentynkowe blondies w kształcie serduszek w kolorze biało-czerwonym na dwóch białych talerzykach - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Walentynkowe blondies to brownie upieczone z dodatkiem białej czekolady, z którego wycięłam serduszka. ❤️❤️ Ja ostatnio zakochałam się w ciastach z dodatkiem białej czekolady, dlatego zdecydowałam się na Walentynkowe blondie. Serduszka to tylko moja propozycja podania. Równie dobrze będą prezentowały się inne kształty - możesz podać je pokrojone w apetyczną, tradycyjną kosteczkę. Zapraszam po przepis! :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie biało-czerwonych blondies na Walentynki:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 180°C.

  • Krok 2

    Blachę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

  • Może się przydać

    Szeroki wybór prostokątnych form do pieczenia znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego!

  • Krok 3

    Cukier i cukier wanilinowy utrzyj z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczone masło, mleko w proszku i barwnik.

  • Krok 4

    Białą czekoladę posiekaj i przesyp do miseczki. Postaw ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady, lekko ją przestudź.

  • Krok 5

    Dodaj czekoladę do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj. Mąkę i sól przesiej. Cały czas mieszając, dodawaj ją partiami do ciasta blondie. Masę mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Krok 6

    Cukier i cukier wanilinowy utrzyj z żółtkiem. Następnie dodaj twaróg i wszystko zmiksuj.

  • Krok 7

    Czerwone ciasto wyłóż równomiernie na dno formy. Ułóż na nim kleksy z masy serowej. Widelcem przemieszaj obie warstwy.

  • Krok 8

    Blachę z ciastem blodnie przykryj folią aluminiową i włóż do rozgrzanego piekarnika na 45-50 minut. Piecz do momentu, aż konsystencja ciasta będzie zwarta. Usuń folię aluminiową.

  • Krok 9

    Na gorące ciasto ułóż serduszka z białej czekolady i wstaw na minutę do piekarnika, żeby się roztopiły. Wyciągnij ciasto i studź przez około godzinę.

  • Krok 10

    Wytnij z ciasta serduszka za pomocą foremek do ciastek lub po prostu pokrój je w kostkę.

  • Może się przydać

    Foremka do wykrawania ciastek w kształcie serca to idealny wybór, gdy chcesz przygotować walentynkowe słodkości! ❤️

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/brownie-i-blondie/walentynkowe-blondies

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej