Brownie i blondie

Walentynkowe blondies

Walentynkowe blondies

  • 02:00
  • 20
  • Średni
02:00
20
Średni

Walentynkowe blondies to brownie upieczone z dodatkiem białej czekolady, z którego wycięłam serduszka. Ja ostatnio zakochałam się w ciastach z dodatkiem białej czekolady, dlatego zdecydowałam się na Walentynkowe blondie. Serduszka to tylko moja propozycja podania. Równie dobrze będą prezentowały się inne kształty - możesz podać je pokrojone w apetyczną, tradycyjną kosteczkę. Zapraszam po przepis :)

Składniki

Czerwone blondie:
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 60 g mleka w proszku
  • 1 łyżeczka Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 100 g białej czekolady
  • 130 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
Masa serowa:
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Dr. Oetkera
  • 1 żółtko
  • 250 g twarogu, trzykrotnie zmielonego
  • 1 Serduszka z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Składniki
Czerwone blondie:
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 60 g mleka w proszku
  • 1 łyżeczka Barwnika spożywczego czerwonego Dr. Oetkera
  • 100 g białej czekolady
  • 130 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
Masa serowa:
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka Cukru Wanilinowego Dr. Oetkera
  • 1 żółtko
  • 250 g twarogu, trzykrotnie zmielonego
  • 1 Serduszka z czekolady deserowej i białej Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Brownie i blondie ->

Przepisy z kategorii Brownie i blondie

Wszystkiego słodkiego
00:30
15
Łatwy
Brownie z chili