Walentynkowe blondies

Walentynkowe blondies to brownie upieczone z dodatkiem białej czekolady, z którego wycięłam serduszka. Ja ostatnio zakochałam się w ciastach z dodatkiem białej czekolady, dlatego zdecydowałam się na Walentynkowe blondie. Serduszka to tylko moja propozycja podania. Równie dobrze będą prezentowały się inne kształty - możesz podać je pokrojone w apetyczną, tradycyjną kosteczkę. Zapraszam po przepis :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C.
-
Krok 2
Blachę o wymiarach 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 3
Cukier i cukier wanilinowy utrzyj z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczone masło, mleko w proszku i barwnik.
-
Krok 4
Białą czekoladę posiekaj i przesyp do miseczki. Postaw ją nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj do rozpuszczenia czekolady.
-
Krok 5
Dodaj czekoladę do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj. Mąkę i sól przesiej. Cały czas mieszając dodawaj ją partiami do ciasta. Masę mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
-
Krok 6
Cukier i cukier wanilinowy utrzyj z żółtkiem. Dodaj twaróg. Wszystko zmiksuj.
-
Krok 7
Czerwone ciasto wyłóż równomiernie na dno formy. Ułóż na nim kleksy z masy serowej. Widelcem pomieszaj obie warstwy.
-
Krok 8
Blachę z ciastem przykryj folią aluminiową i włóż do rozgrzanego piekarnika na 45-50 minut. Piecz do momentu, aż konsystencja ciasta będzie zwarta. Usuń folię aluminiową.
-
Krok 9
Na gorące ciasto ułóż serduszka z białej czekolady i wstaw na minutę do piekarnika. Wyciągnij ciasto. Studź przez około godzinę.
-
Krok 10
Wytnij z ciasta serduszka lub po prostu pokrój je w kostkę.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze