1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z malinami

Brownie z malinami

brownie z malinami na papierze i na talerzyku serwowane z kremem śmietankowym -wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 37 ocen

Brownie, choć przywędrowało do nas ze Stanów Zjednoczonych, na dobre zadomowiło się w Polsce, znajdując rzesze fanów wśród wielbicieli czekolady. Idealne brownie charakteryzuje miękki, lekko ciągnący się środek oraz chrupiąca skórka. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, zaś sekret udanego wypieku tkwi w odpowiedniej proporcji składników. Połączenie brownie i malin będzie świetnym pomysłem na owocowe podkreślenie czekoladowej słodyczy.

Mój przepis na brownie z malinami w tej proporcji najlepiej upiec w kwadratowej formie do ciasta. Koniecznie wypróbuj! 


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na brownie:

  • Krok 1

    Foremkę o wymiarach 21 x 21 cm 🛒 wyłóż papierem do pieczenia.

    foremka kwadratowa różowa Dr. Oetker
  • Krok 2

    Czekoladę z masłem rozpuść w garnku na małej mocy palnika, miszając od czasu do czasu. Odstaw do przestudzenia.

    w rondelku na płycie indukcyjnej Bosch rozpuszone masło z czekoladą
  • Krok 3

    Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

    na blacie miseczka z mąką, kakao Dr. Oetkera i proszek do pieczenia Dr. Oetker
  • Mąka pszenna Polka do ciast

    Najdelikatniejsza i najbielsza mąka. Doskonale sprawdzi się przy pieczeniu biszkoptów, puszystych tortów, muślinowych bab ucieranych. Doskonale się napowietrza przy przesiewaniu, co sprawia, że ciasto po upieczeniu jest niezwykle puszyste. Bardzo łatwo też wyrabia się z niej ciasto, które później fantastycznie rośnie. Ta mąka jest idealnie gładka.

    Mąka pszenna Polka do ciast
  • Krok 4

    Wymieszaj z kakao.

    w misce wymieszane kakao z mąką i proszkiem do pieczenia Dr. Oetker
  • Krok 5

    Jajka ubij z cukrem na jasną, puszystą masę.

    na blacie robot kuchenny bosch z masą jajeczną, obok rondelek z czekoladą na płycie indukcyjnej BOSCH
  • Krok 6

    Do masy przelej rozpuszczoną czekoladę z masłem i pozostałe suche składnki.

    Piekarnik rozgrzej do 180° C.

    w misie robota planetarnego bosch przygotowywane ciasto na brownie
  • Krok 7

    Przełóż do foremki, na wierzchu ułóż maliny.

    w foremce kwadratowej retro dr. oetkera nieupieczone brownie
  • Krok 8

    Piecz w 180° C przez 25 minut.

    w foremce kwadratowej 21 x 21 cm brownie z malinami
  • Wszystkiego Słodkiego poleca

    Czekolada 811 Callebaut to jedna z najczęściej używanych i preferowanych ciemnych czekolad na całym świecie. Ma mocny kakaowy smak i doskonałą harmonię słodyczy, świeżych nut czerwonych owoców i przyjemnej goryczki. Czekolada 811 ma bardzo delikatną, aksamitnie rozpływającą się w ustach konsystencję i jest wykonana w 100% z masła kakaowego (bez innych tłuszczów roślinnych).

    Wszystkiego Słodkiego poleca

Krem śmietankowy do brownie:

  • Krok 9

    Serki wymieszaj krótko z cukrem pudrem.

    w miseczce wymieszany serek mascarpone z serkiem kanapkowym
  • Krok 10

    Wystudzone ciasto serwuj z łyżką kremu śmietankowego na lub obok ciasta.

    na blacie brownie z malinami i kremem śmietankowym w miseczce
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-malinami

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej