1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z malinami

Brownie z malinami

brownie z malinami wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Brownie, choć przywędrowało do nas ze Stanów Zjednoczonych, na dobre zadomowiło się w Polsce, znajdując rzesze fanów wśród wielbicieli czekolady. Idealne brownie charakteryzuje miękki, lekko ciągnący się środek oraz chrupiąca skórka. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, zaś sekret udanego wypieku tkwi w odpowiedniej proporcji składników. Dodatek malin będzie świetnym pomysłem na owocowe podkreślenie czekoladowej słodyczy.

Mój przepis na brownie z malinami w tej proporcji najlepiej upiec w kwadratowej formie do ciasta.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto na brownie:

  • Krok 1

    Foremkę o wymiarach 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia.

    foremka kwadratowa różowa Dr. Oetker
  • Magda poleca

    Kwadratowa foremka do brownie w pudrowo - różowym kolorze z kolekcji RETRO z nieprzywierającą powłoką.

  • Krok 2

    Czekoladę z masłem rozpuść w garnku na małej mocy palnika, miszając od czasu do czasu. Odstaw do przestudzenia.

    w rondelku na płycie indukcyjnej Bosch rozpuszone masło z czekoladą
  • Krok 3

    Mąkę przesiej do miski i wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

    na blacie miseczka z mąką, kakao Dr. Oetkera i proszek do pieczenia Dr. Oetker
  • Krok 4

    Wymieszaj z kakao.

    w misce wymieszane kakao z mąką i proszkiem do pieczenia Dr. Oetker
  • Krok 5

    Jajka ubij z cukrem na jasną, puszystą masę.

    na blacie robot kuchenny bosch z masą jajeczną, obok rondelek z czekoladą na płycie indukcyjnej BOSCH
  • Krok 6

    Do masy przelej rozpuszczoną czekoladę z masłem. Rozrzej piekarnik do 180° C.

    w misie robota planetarnego bosch przygotowywane ciasto na brownie
  • Krok 7

    Przełóż do foremki, na wierchu ukłądając maliny.

    w foremce kwadratowej retro dr. oetkera nieupieczone brownie
  • Krok 8

    Piecz minut w 180° C przez 25 minut.

    w foremce kwadratowej 21 x 21 cm brownie z malinami

Krem śmietankowy:

  • Krok 9

    Serki wymieszaj krótko z cukrem pudrem.

    w miseczce wymieszany serek mascarpone z serkiem kanapkowym
  • Krok 10

    Wysudzone ciasto serwuj z łyżką kremu śmietankowego na lub obok ciasta.

    na blacie brownie z malinami i kremem śmietankowym w miseczce
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-malinami

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej