Ciasta czekoladowe

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

  • 04:00
  • 15
  • Łatwy
04:00
15
Łatwy

Dla stęsknionych za smakami dzieciństwa mam dziś przepis na domowy blok czekoladowy. Rozpływający się w ustach, mocno czekoladowy, z bakaliami, marcepanem i chrupiącymi kawałkami herbatników… W takiej dekoracji jak na zdjęciu zrobi furorę na świątecznym stole. Polecam!

Składniki

Składniki:
  • 100 g masy marcepanowej
  • 150 g bakalii – ja dodałam po małej garstce migdałów, rodzynek, żurawiny i orzechów
  • 4 łyżki Kakao ciemnego Dr. Oetkera
  • 250 ml wody
  • 200 g cukru
  • 250 g masła
  • 500 g mleka w proszku
  • 100 g pokruszonych herbatników
  • Cukier puder do posypania
Składniki
Składniki:
  • 100 g masy marcepanowej
  • 150 g bakalii – ja dodałam po małej garstce migdałów, rodzynek, żurawiny i orzechów
  • 4 łyżki Kakao ciemnego Dr. Oetkera
  • 250 ml wody
  • 200 g cukru
  • 250 g masła
  • 500 g mleka w proszku
  • 100 g pokruszonych herbatników
  • Cukier puder do posypania
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe