Ciasta czekoladowe

Torcik czekoladowo-truflowy

Torcik czekoladowo-truflowy

  • 04:00
  • 10
  • Średni
04:00
10
Średni

Torcik, którego czekoladowe ciasto z nutą migdałów idealnie łączy się ze smakiem mocno czekoladowej masy truflowej.

Składniki

Ciasto:
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 2 jajka
  • 75 g mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 25 g kakao
  • 50 g mielonych migdałów
Do nasączania:
  • 4 łyżki Likieru Toffi
  • 3 łyżki wody
Masa truflowa:
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 100 g masła
  • 350 g czekolady [2,5 tabliczki gorzkiej, 1 tabliczka deserowej]
  • 75 g pokruszonych ciastek (Digestive)
  • 3 łyżki rumu
Składniki
Ciasto:
  • 75 g masła
  • 75 g cukru
  • 2 jajka
  • 75 g mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 25 g kakao
  • 50 g mielonych migdałów
Do nasączania:
  • 4 łyżki Likieru Toffi
  • 3 łyżki wody
Masa truflowa:
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 100 g masła
  • 350 g czekolady [2,5 tabliczki gorzkiej, 1 tabliczka deserowej]
  • 75 g pokruszonych ciastek (Digestive)
  • 3 łyżki rumu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe

Dr. Oetker poleca
02:00
20
Łatwy
Sernik Izaura
Wszystkiego słodkiego
00:50
24
Łatwy
Czekoladowe kostki