Ciasta czekoladowe

Ciasto czekoladowe z kremem

Ciasto czekoladowe z kremem

  • 00:30
  • 20
  • Łatwy
00:30
20
Łatwy

Ciasto czekoladowe to jeden z deserowych klasyków. Ten przepis to uniwersalna propozycja na klasyczne, sprawdzone ciasto czekoladowe. Kusi słodkim smakiem, delikatną, lekko wilgotną konsystencją, zaś jego przygotowanie nie powinno sprawiać problemów! 😊 Dobrze komponuje się z wieloma składnikami, bakaliami,konfiturami i krememi. Aby mieć pewność, że będzie idealne, postaw przede wszystkim na JAKOŚĆ! 

Za co jeszcze kochamy ciasto czekoladowe? Za różnorodność form przygotowania! Możesz upiec je w blaszce, tortownicy, z polewą czekoladową lub…  jako urodzinowy tort! Taka wersja jest zdecydowanie najbardziej wystawna!

Składniki

Ciasto czekoladowe:
  • 200 g masła
  • 200 ml wody
  • 100 g gorzkiej czekolady 64%
  • 240 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 240 g cukru
  • 1 Proszek do pieczenia Dr. Oetkera
  • 15 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
Krem czekoladowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka przesianego Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 3 łyżki cukru pudru
Do dekoracji:
  • Posypka Konfetti Dr. Oetkera
Składniki
Ciasto czekoladowe:
  • 200 g masła
  • 200 ml wody
  • 100 g gorzkiej czekolady 64%
  • 240 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 240 g cukru
  • 1 Proszek do pieczenia Dr. Oetkera
  • 15 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera
Krem czekoladowy:
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 1 łyżka przesianego Ciemnego kakao Dr. Oetkera
  • 3 łyżki cukru pudru
Do dekoracji:
  • Posypka Konfetti Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe

Wszystkiego słodkiego
00:50
24
Łatwy
Czekoladowe kostki