Ciasta czekoladowe

Migdałowe brownie z truskawkami

Migdałowe brownie z truskawkami

  • 01:00
  • 10
  • Łatwy
01:00
10
Łatwy

Migdałowe brownie z truskawkami to pyszne, czekoladowe ciasto z letnim akcentem. Kruchy spód z ciasteczek idealnie zgrywa się z gorzką i mleczną czekoladą. Mielone migdały wprowadzają do brownie nowy smak, który podbija czekoladę i dodają mu słodyczy. Truskawki nie tylko wspaniale, wakacyjnie dekorują ciasto - są także świeżym, orzeźwiającym dodatkiem. Ciasto nie jest ciężkie, jest aksamitnie czekoladowe.

Składniki

Spód:
  • 130 g herbatników
  • 80 g masła
  • szczypta soli
Ciasto:
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 100 masła
  • 150 g drobnego cukru
  • 200 g mielonych migdałów
  • 50 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 jajka
Dodatkowo:
  • kilka truskawek
  • cukier puder do oprószenia
Składniki
Spód:
  • 130 g herbatników
  • 80 g masła
  • szczypta soli
Ciasto:
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 100 masła
  • 150 g drobnego cukru
  • 200 g mielonych migdałów
  • 50 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 jajka
Dodatkowo:
  • kilka truskawek
  • cukier puder do oprószenia
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta czekoladowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta czekoladowe