1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Brownie i blondie
  4. Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

mocno czekoladowe brownie z fasoli pokrojone w kostkę - wszystkiego słodkiego
mocno czekoladowe brownie z fasoli pokrojone w kostkę - wszystkiego słodkiego
Marta - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

🍫 Brownie z fasoli 🍫 robi prawdziwą furorę wśród moich znajomych! Gdy przygotowałam to ciasto po raz pierwszy, próbowali go z dużym dystansem... 😄 Bo jak to - ciasto z fasolą? Jednak po pierwszym kęsie diametralnie zmienili zdanie! Ciasto jest intensywnie czekoladowe i wprost rozpływa się w ustach, a składniki potrzebne do jego przygotowania to samo zdrowie. :) Serdecznie polecam mój sprawdzony przepis! 🍫


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie brownie z fasolą i daktylami:

  • Krok 1

    Foremkę o wymiarach 20 x 20 cm wysmaruj odrobiną oleju kokosowego i wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  • Może się przydać

    Potrzebujesz formy w pieczenia brownie? Sprawdź, co mamy w naszej ofercie! :)

  • Krok 2

    Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw do napęcznienia. Po 10 minutach odsącz je z nadmiaru wody. Fasolę przepłucz na sitku i odsącz.

  • Krok 3

    Przygotuj pozostałe składniki do ciasta: jajka, kakao i cukier trzcinowy. Roztop olej kokosowy, delikatnie go podgrzewając.

  • Krok 4

    Odmierz 2 łyżeczki cukru z wanilią Bourbon z Madagaskaru bez glutenu. Czekoladę pokrój i odmierz 30 g. Przełóż ją do miseczki i roztop w kuchence mikrofalowej. Pozostałe 20 g zostaw do posypania ciasta.

  • Cukier z wanilią Bourbon z Madagaskaru [bez glutenu] Dr. Oetker

    Cukier z wanilią od Dr. Oetkera zawiera dodatek ziarenek z prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru. Dzięki temu nadaje Twoim wypiekom niepowtarzalnego aromatu!

  • Krok 5

    Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie zblenduj. Ciasto przełóż do foremki i posyp odłożoną wcześniej czekoladą.

  • Krok 6

    Foremkę z ciastem włóż do piekarnika i piecz przez ok. 25 minut. Upieczone ciasto pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie schłodź je w lodówce.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/brownie-i-blondie/brownie-z-fasoli

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej