Ciasta drożdżowe

Odrywany chlebek z miodem i orzechami

Odrywany chlebek z miodem i orzechami

  • 03:00
  • 12
  • Średni
03:00
12
Średni

Wersja świąteczna odrywanego chlebka – z miodem, orzechami włoskimi i cynamonem. Polecam przygotować od razu dwie blaszki. :) Zapraszam po rewelacyjny przepis!

Filmik instruktażowy znajdziesz tutaj.

Składniki

Ciasto:
  • 50 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 60 g masła
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 4 łyżki cukru
  • 1 Cukier z wanilią Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 2 jajka
Nadzienie:
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka Cynamonu Dr. Oetkera
  • 50 g masła
  • 100 g miodu
Składniki
Ciasto:
  • 50 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 60 g masła
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 4 łyżki cukru
  • 1 Cukier z wanilią Dr. Oetkera
  • szczypta soli
  • 2 jajka
Nadzienie:
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka Cynamonu Dr. Oetkera
  • 50 g masła
  • 100 g miodu
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
04:00
20
Średni
Donuty