Ciasta drożdżowe

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

  • 03:00
  • 30
  • Średni
03:00
30
Średni

Mój sprawdzony przepis na tradycyjne paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami. Wspaniały dodatek do barszczyku! Miękkie, puszyste z dużą ilością farszu. Zapraszam. :)

Składniki

Ciasto:
  • 350 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 250 ml mleka (lekko podgrzanego)
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 3 żółtka
  • 100 g rozpuszczonego i schłodzonego masła
  • 1 żółtko wymieszane z łyżką mleka (do posmarowania)
Farsz:
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 200 g grzybów suszonych (najlepsze są prawdziwki)
  • 1-2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • Sól, pieprz, olej do smażenia

Upieczone wcześniej paszteciki moższ zamrozić na później.

Składniki
Ciasto:
  • 350 g mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • 250 ml mleka (lekko podgrzanego)
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • 3 żółtka
  • 100 g rozpuszczonego i schłodzonego masła
  • 1 żółtko wymieszane z łyżką mleka (do posmarowania)
Farsz:
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 200 g grzybów suszonych (najlepsze są prawdziwki)
  • 1-2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • Sól, pieprz, olej do smażenia
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe