Zaplatana strucla drożdżowa z twarogiem - Przepis
Ciasta drożdżowe

Zaplatana strucla drożdżowa z twarogiem

Zaplatana strucla drożdżowa z twarogiem

  • 03:00
  • 24
  • Średni
03:00
24
Średni

Zaplatana strucla drożdżowa z twarogiem. Ciasto drożdżowe ostatnio często u mnie gości. Tym razem postanowiłam wykorzystać je do upieczenia strucli. Delikatna, ze słodkim twarożkiem w środku, nie da się przejść obok niej obojętnie. Spróbuj, efekt  jest zachwycający. :)

Składniki

Ciasto (na dwie strucle):
  • 500 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 250 ml letniego mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 jajko roztrzepane - do posmarowania strucli
Nadzienie:
  • 500 g twarogu
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
Składniki
Ciasto (na dwie strucle):
  • 500 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 1 Drożdże suszone instant Dr. Oetkera
  • Szczypta soli
  • 1 jajko
  • 2 żółtka
  • 250 ml letniego mleka
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 jajko roztrzepane - do posmarowania strucli
Nadzienie:
  • 500 g twarogu
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe