Ciasto drożdżowe z truskawkami - Przepis
Ciasta drożdżowe

Ciasto drożdżowe z truskawkami

Ciasto drożdżowe z truskawkami

  • 03:00
  • 34
  • Łatwy
03:00
34
Łatwy

Na dziś przygotowałam dla Was drożdżową klasykę z truskawkami. Będzie idealnie pasować do popołudniowej herbaty. Zdecydowanie najlepszy smak ma, kiedy podzielicie się nim z najbliższymi. ;-)

Składniki

Rozczyn:
  • 2 Drożdże instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 70 ml ciepłego mleka
Ciasto:
  • 700 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 200 ml letniego mleka
  • olej do posmarowania
  • 600 g truskawek lub dowolnych owoców sezonowych
Kruszonka:
  • 90 g mąki pszennej
  • 80 g cukru
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
Składniki
Rozczyn:
  • 2 Drożdże instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżka cukru
  • 70 ml ciepłego mleka
Ciasto:
  • 700 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 200 ml letniego mleka
  • olej do posmarowania
  • 600 g truskawek lub dowolnych owoców sezonowych
Kruszonka:
  • 90 g mąki pszennej
  • 80 g cukru
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
Ciasta drożdżowe ->

Przepisy z kategorii Ciasta drożdżowe

Wszystkiego słodkiego
03:00
20
Średni
Pączki z lemon curd